Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ostojić: Veliki uspjeh i podstrek za mlade košarkaše

Selektor naše kadetske reprezentacije Mladen Ostojić kaže da je plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva napravljen veliki uspjeh.

Naši kadeti su poraženi u borbi za polufinale od Portorika, a umor je jedan od faktora koji je uticao na to da na kraju rival i ubjedljivo dođe do trijumfa.

“Poslije odigrane četiri utakmice u tri dana, gdje smo uglavnom koristili iste igrače preko 30 minuta, moralo je sa te strane doći do pada. Kao što se moglo i vidjeti u igri Kljajića, Tomaševića i Vlahovića. Bez obzira na dobar početak, nijesmo uspjeli, nije bilo dovoljno igrača za rotaciju, da bi parirali Portorikancima koji su atletska ekipa i dobro trče, imaju dva tri solidna igrača i iskoristili su sve svoje prednosti i došli do razlike koja je po malo i nerealna. Rezultat je tih grešaka, jer su oni dali 25 poena nakon naših izgubljenih lopti.” kazao je selektor nakon meča.

Crna Gora će takmičenje nastaviti u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvi rival je Turska, odmah danas u 18 sati.

“Imamo malo vremena za utakmicu sa Turskom. Nema vremena za trening. Odradiće asistenti skauting, imaćemo sastanak, ali glavno je pitanje na koga je ovaj poraz ostavio manji utiska, na nas ili na Turke. Momci su dobro iscrpljeni, ne očekujem neku spektakularnu igru. Nijesu se igrači zadovoljili pa da su se opustili, daleko od toga, imaju dobru koncentraciju, nego jednostavno sad su kvalitetniji protivnici i biće teško, ali pokušaćemo da odigramo maksimalno korektno i da stignemo do još neke pobjede.”, poručio je naš selektor.

On je izuzetno zadovoljan učinjenim u Argentini.

“Generalno mislim da smo napravili veliki rezultat plasmanom u osam, lično to nijesam očekivao prije odlaska u Argentinu. Slijede nam još dvije utakmice, ako napravimo još jedan iskorak i ostvarimo tu još neku pobjedu biće taj uspjeh još i veći. Ovo bi trebalo da bude podstrek za sve ostale selekcije i klince koji se bave košarkom, da još ozbiljnije pristupe, kao i klubovima u radu sa mladima i sigurno će biti svijetla budućnost.” zaključio je Ostojić.

Naša selekcija je na šampionatu u Argentini ostvarila tri pobjede uz dva poraza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve