Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ostojić: Studentski centar je projekat koji će služiti razvoju mladih igrača iz Crne Gore

Studentski centar bi trebalo da bude razvojni tim ABA šampiona iz 2018. godine. Ugovor sa “studentima” juče su potpisali supertalentovani Tomislav i Zvonimir Ivišić

“Projekat vezan za KK Studentski Centar je započeo prošle godine organizovanjem kluba koji će prevashodno služiti razvoju mladih igrača iz Crne Gore koji žele da dođu u naš klub kao i najtalentovanijih igrača iz regiona. Tom idejom želimo da razvijemo mlade crnogorske igrače, kao i igrače iz svijeta jer konstantno dovođenje kvalitetnih i provjerenih igrača jako skupo i dugoročno neodrživo za crnogorske klubove”, ističe generalni menadžer “studenata” Đuro Ostojić.

Ostojić, Foto: Zurnal.rs

Studentski centar bi trebalo da bude razvojni tim ABA šampiona iz 2018. godine.

“Ideja da se KK Budućnost pojačava sa igračima iz našeg razvojnog tima je već ove godine urodila plodom. Fedor Žugić je iskoristio prošlu sezonu na najbolji mogući način i kroz igranje u našem timu dokazao da već ove godine KK Budućnost Voli može ozbiljno da računa na njega. Vjerujem da će ove sezone u dresu KK Budućnost Voli svojim dobrim igrama dodatno pokazati ispravnost ovog projekta. ”

Ugovor sa “studentima” juče su potpisali supertalentovani Tomislav i Zvonimir Ivišić.

“Moguće je da je njegov razvoj inspirisao i braću Ivišić koji su odlučili da kao najtalentovaniji igrači u Hrvatskoj svoj košarkaški put nastave u Crnoj Gori. Do sada smo imali priliku da vidimo da dosta igrača iz Crne Gore ide u Srbiju, Hrvatsku ,Sloveniju i tamo nastavljaju svoje karijere. Ovaj trasfer koji se desio juče je jedinstven u istoriji košarke u Crnoj Gori, što govori da smo i u regionu dokazali da smo idealna sredina za razvoj mladih igrača, a sve zbog kvalitetne organizacije i stručnog rada koji imamo u našem klubu. Tomislav i Zvonimir su igrači za koje su bili zainteresovani mnogi evropski klubovi , jer pokazuju neviđeni potencijal i uz pravilan košarkaški razvoj mogu da naprave vrhunske karijere. S obzirom da je riječ o igračima koji igraju na pozicijama koje sam i ja pokrivao tokom moje karijere, biće mi zadovoljstvo da ih gledam kako napreduju . Nadam se da cu moći da im pomognem i savjetima i iskustvom koje imam u ovom sportu.”

Mladi igrači imaće priliku da se takmičenje u drugom rangu regionalne košarke od sljedeće sezone.

“Naš klub je ovog ljeta uradio možda i najbitniju stvar za razvoj kluba. Obezbijedili smo učešće u veoma jakoj ABA 2 ligi, što je idealna prilika za razvoj mladih igraca. Klub ima odvojenu organizaciju od KK Budućnost Voli, ali nas povezuje kompanija Voli, koja čini prirodnom saradnju dva kluba. Zbog toga ćemo ove godine u klubu imati igrače koji nisu mogli do sada da dobiju značajniju priliku u najboljem crnogorskom klubu. Starovlah, Baćovic i Drobnjak biće igrači Studentskog centra ove sezone. Nadam se da će kroz dobre partije u veoma jakoj ABA 2 ligi , podići svoj nivo igre i vratiti se u ABA Ligu sa mnogo značajnijim ulogama nego ranije. Od prošlogodišnjeg sastava su ostali Slavković, Vujisić, Pajović i Luka Žugić . U junu mjesecu smo potpisali Nikolu Pavličevića, jednog od najboljih igrača ABA 2 lige koji će svojim iskustvom pomoći mladim igračima u njihovom razvoju . Od njega očekujemo da pruži maksimum u najtežim situacijama, što je do sada dokazao da može. On posjeduje ozbiljan košarkaški kvailitet koji će nam pomoći u narednoj sezoni. Takođe mogu da saopštim da smo postigli dogovor koji uskoro treba da se realizuje sa Emirom Hadžibegovićem koji je imao izvanrednu sezonu u Lovćenu prošle godine. On je mlad igrač sa puno energije i odličnim šutem koji može da pokriva dvije pozicije , što je u danasnjoj košarci velika prednost. Ima još dosta prostora za napredak, a to je glavni razlog zbog kojeg smo napravili dogovor.”

Studentski centar još nije kompletirao tim za sljedeću sezonu.

“Radimo na dovođenju još dva igraca. Razmišljamo o talentovanim igracima iz NCAA. Osnovni kriterijum za odabir će biti procjena da ti igrači mogu u skorijoj budućnosti igrati ozbiljnu evropsku košarku. Osim igračkog kadra dobili smo i značajna pojačanja u trenerskom kadru. U junu smo potpisali novi trogodišnji ugovor sa glavnim trenerom Nenadom Trajkovicem. Njemu smo pridružili još dva trenera sa ozbiljnim iskustvom u radu sa mladima. Postigli smo dogovor sa Borom Stanišićem koji je poslije ozbiljne igračke karijere mnogo godina bio prvi trener crnogorskog prvoligaša – KK Danilovgrad. Sa prvim timom će ove godine raditi i Goran Stevanović. To je trener koji je poznat po individualnom radu sa igračima. Dugi niz godina je svoju karijeru gradio u Rusiji , a poslednja stanica mu je bila vezana za koordinatora mlađih kategorija Partizana i trenera njihovog juniorskog tima. Želimo da kvalitet rada bude osnovna stvar koja nas izdvaja u odnosu na druge , što ćemo vremenom i pokazati. Bez toga je nemoguće oblikovati košarkaške bisere, koje želimo da imamo kod nas u klubu”, istakao je Ostojić i dodao:

“Iz svega navedenog vidite da je riječ o veoma mladoj i jako perspektivnoj ekipi koja će biti kvalitetno vođena i jako zanimljiva za gledanje. Koristim ovu priliku da pozovem ljubitelje košarke da dođu u SC Morača, jer sam siguran da će biti zadovoljstvo gledati ove mlade igrače kako napreduju.”

U ovom klubu razmišljaju i o talentovanim dječacima.

“Ne zaboravljamo ni mlađe kategorije. Prošle godine smo doveli supertalentovanog Vasilija Todorovića, sa čijim napretkom smo veoma zadovoljni. Ovog ljeta smo postigli dogovor sa dva jako talentovana dječaka 2006. godišta. Riječ je o Davidu Mirkoviću iz KK Anagastum iz Nikšića i Maruanu Čičiću koji dolazi iz KK Sutomore”, zaključio je Đuro Ostojić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve