Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

OSCG: Jovović ostaje u dresu Budućnost Voleja

Jovović je već tri godine u prvom timu Podgoričana, u prošloj sezoni je bio starter i dobrim partijama je potvrdio da se radi o velikom potencijalu. Budućnost je igrala dva finala, izgubila je oba od Budve, ali je u plej-ofu dobro namučila neprikosnovene Budvane

Čelnici Odbojkaškog kluba Budućnost krenuli su u sklapanje tima za narednu sezonu, a odmah na startu odrađen je sjajan posao – produžena je saradnja sa velikim talentom Đorđe Jovović, koji je produžio ugovor na godinu dana.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam produžio ugovor sa mojim matičnim klubom. Svakako mi je godilo što su interesovanje za mojim angažovanjem iskazali i pojedini klubovi van Crne Gore, ali nakon razmatranja svih ponuda smatram da sam donio najbolju moguću odluku u ovom trenutku, kako po pitanju mog daljeg sportskog napredovanja, tako i po pitanju nastavka studija, rekao je Jovović.

Jovović je već tri godine u prvom timu Podgoričana, u prošloj sezoni je bio starter i dobrim partijama je potvrdio da se radi o velikom potencijalu. Budućnost je igrala dva finala, izgubila je oba od Budve, ali je u plej-ofu dobro namučila neprikosnovene Budvane…

– Prethodna godina, iako je donijela mnogo izazova, ipak je pokazala da se dobrim i marljivim radom kako nas igrača tako i stručnog tima i uprave, svi ti izazovi mogu savladati. Mislim da se rezultatima koje je ovaj mladi tim ostvario mogu ponositi kako uprava kluba, tako i Glavni grad, a i naravno naši navijači, dodao je Jovović.

Budućnost će i naredne sezone, iako u nešto izmijenjenom sastavu, biti kandidat za finala domaćih takmičenja.

– Nadam se da će naredna sezona u klupskom takmičenju donijeti još veći kvalitet, da će se odbojka u Crnoj Gori još više popularizovati i da će se na najbolji mogući način valorizovati pozitivna klima i ambijent koji je ostvaren drugim uzastopnim plasmanom naše muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo. U svoje lično ime mogu da obećam da ću još predanije trenirati i uraditi sve da zajedno sa mojim mladim saigračima osvojimo šampionsku titulu i dokažemo da za budućnost odbojke u Crnoj Gori ne treba brinuti, rekao je 19-godišnji korektor.

Jovović je na na kraju zahvalio “saigračima, stručnom štabu i ljudima iz uprave kluba koji su ekipi omogućili veoma dobre uslove za napredovanje i postizanje dobrih sportskih rezultata.

– Klub je pokazao, takođe, da je aspekat obrazovanja igrača veoma bitan, što je velika vrijednost, pogotovo u današnjem vremenu kada se od svih očekuju brži rezultati i kada se razvoj i obrazovanje mladih igrača, u širem smislu, stavlja u drugi plan, zaključio je Jovović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve