Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Osam pravih minuta za trijumf ”plavih”

Košarkaši Budućnost Volija savladali Cibonu u meču 8. kola Admiralbet ABA lige

Osam pravih minuta, na očekivanom nivou, u oba pravca, na prelazu iz treće u posljednju četvrtinu, bili su dovoljni, ali i potrebni košarkašima Budućnost Volija da slome otpor Cibone (97:76), i sačuvaju nepobjedivnost u “Morači” u ovoj sezoni u ABA ligi. Petim trijumfom u regionalnom takmičenju, drugim uzastopnim, Podgoričani su pokazali reakciju nakon poraza od Pariza u Evrokupu, u kojem igraju naredni meč, u utorak u gostima sa izraelskim Hapoelom.

Ostali su, međutim, problemi sa oscilacijama u igri, kojih će morati biti sve manje kako bi izabranici Vladimira Jovanovića ostvarili ovosezonske ciljeve, ali i “natjerali” podgoričku publiku da bodri ekipu u većem broju bodri od nepunih 300 gledalaca koliko ih je bilo na meču sa “cibosima” (na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja je pisalo 1.200).

Nakon debakla od Crvene zvezde, Cibona je 26 minuta mučila “plave”, češće bila u vođstvu, i do 11 razlike, ali nije mogla do prve pobjede u “Morači” od 13. novembra 2012. godine, od kada je upisala osam uzastopnih poraza…

Startnih 7:0 i 9:3 zavarali su da će Budućnost od početka lako sa gostima, koji su nakon toga proigrali i čak na kraju ove dionice stigli do vođstva (25:24), i zbog čestih ispadanja i dekoncentracije domaćih u odbrani.

Tim Josipa Sesara u finišu prve i početkom druge četvrtine serijom 10:0 preokrenuo na 32:24, a u 16. minutu je imao i rekordnih “plus 11” (43:32). Budućnost je do odmora prišla na 48:50, a Zagrepčani su trojkom Borne Kapuste u 23. minutu došli do 57:50.

Preokret je počeo od četiri minuta i 21 sekundu prije kraja treće četvrtine, kada je Cibona povela 61:56, nakon zakucavanja Domagoja Vukovića. Podgoričani su do kraja dionice ubacili 15 poena (tri trojke u posljednjem minutu, Aleksandar Lazić dvije i jednu Igor Drobnjak), a primili samo jedan, da bi nakon tri i po minuta posljednje četvrtine rezultat na semaforu bio 80:64 za “plave”, i to nakon četvrte trojke Lazića iz pet pokušaja.

Sesar je zatražio minut odmora, ali je u tom trenutku sve bilo odlučeno. Dva uzastopna koša gostiju natjerali su Jovanović da uzme tajm-aut na 85:72, na šta je njegova ekipa reagovala tako što protivniku u posljednjih nešto više od tri minuta nije dozvolila više od dva koša…

Lazić, čovjek preokreta, odigrao je, vjerovatno, najbolju partiju u ABA ligu, svakako sa poenterskim rekordom od 27 poena, a upisao je i četiri skoka, te po asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Dvocifren učinak su imali još i Tre Bel-Hejns (17), Petar Popović (15) i Alfa Kaba (11), koji je imao i osam skokova.

U finišu utakmica je zaigrao i bivši kapiten Suad Šehović i ubacio dvije trojke (ukupno tri ove sezone) , pa mu fali još šest da nadmaši rekord Siniše Štembergera sa 403 trojke u ABA ligi.

Budućnost Voli u narednom kolu, 4. decembra, igra derbi u Beogradu sa Partizanom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve