Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlando 19. favorit za NBA titulu: Vučević teško preko prve runde

Analitičar Majk Adams je istakao da je veliki problem za Vučevićev tim to što su minimalne šanse da će se krilo Džonatan Ajzek oporaviti od dugoročne povrede koljena za nastavak sezone, kao i krilni centar Al-Faruk Aminu od povrede meniskusa

Orlando našeg Nikole Vučevića našao se na 19. poziciji na listi favorita za osvajanje NBA lige ove jeseni, objavljene na zvaničnom sajtu lige.

Vučević, Foto: Sportsnet.ca

U velikoj analizi 22 tima koji će učestvovati na završnom takmičenju najjače lige svijeta, kao problem za tim sa Floride ističe se to što će teško proći prvu rundu.

Analitičar Majk Adams je istakao da je veliki problem za Vučevićev tim to što su minimalne šanse da će se krilo Džonatan Ajzek oporaviti od dugoročne povrede koljena za nastavak sezone, kao i krilni centar Al-Faruk Aminu od povrede meniskusa.

Takođe, u prvoj rundi plej-ofa Orlando će izvjesno igrati protiv nekog od timova sa kojim ove sezone ima izrazito loš učinak. U duelima sa Milvokijemove sezone skor je 0-4, sa aktuelnim prvakom Torontom 0-3 a sa Bostonom 0-2. To su ekipe koje konkurišu za neku od prve tri pozicije Istočne konferencije.

Po ovoj analizi, ispred Orlanda na 18. mjestu su Bruklin Netsi, koji neće računati na velike zvijezde Kevina Djurenta i Kajrija Irvinga (postoji minimalna šansa da Irving ipak nastupi u nastavku sezone).

Iza Orlanda ostali su San Antonio Sparsi. Prvi favorit za titulu trenutno su Milvoki Baksi, koji su u momentu prekida sezone imali ubjedljivo najbolji učinak.

Na drugom mjestu su Los Anđeles Klipersi, a tek na trećem Los Anđeles Lejkersi, lider Zapadne konferencije i tim za koji nastupa prva zvijezda lige Lebron Džejms. Potom slijede Hjuston i Filadelfija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve