Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Optimizam u Baru: Vjerujemo u finale ABA lige

Izabranici Mihaila Pavićevića su vodili u nekoliko navrata i 13 poena razlike, pa se do kraja meča pitanje pobjednika, praktično, i nije postavljalo…

Otišli su u Laktaše po pobjedu protiv Igokee, potrebnu za plasman u plej-of, i vratili su se sa ostvarenim ciljem – košarkaši Mornara, koji su u ligaškom dijelu zauzeli treće mjesto, drugi put u klupskoj istoriji će igrati u plej-ofu, gdje ih u polufinalu očekuju okršaji protiv Budućnost Volija.

Igokea, koja je prije meča već bila osigurala plasman u plej-of i bila oslabljen neizgranjem Klemonsa i Karlmajkla, odolijevala je samo do sredine druge četvrtine (30:30). Nakon toga su izabranici Mihaila Pavićevića preuzeli kontrolu igre i rezultata, vodili su u nekoliko navrata i 13 poena razlike, pa se do kraja meča pitanje pobjednika, praktično, i nije postavljalo…

– Znali smo kakav je bio značaj te utakmice, imali smo dug period da se spremimo za gostovanje u Laktašima. Bili smo dobro upoznati sa protivnikom, vjerovali smo da možemo da pobijedimo. Nakon trijumfa protiv Budućnosti smo podigli samopouzdanje, i u Laktaše smo pošli sa ciljem da se plasiramo među četiri, što smo na kraju i ostvarili – rekao je za Arenu Marko Jeremić, bek Mornara.

Mornar je do ovog trenutka imao sezonu punu uspona i padova, prošao je put od ekipe koja je bila i pretendent na titulu, do ekipe koja će teško do plej-ofa.

– Bila je malo turbulentna sezona. U prvom dijelu smo, stvarno, igrali fantastično. Onda su nas omele povrede bitnih igrača, nosilaca (Pulen i Vajthed, prim.a), izgubili smo neke utakmice. Srećom, neki rezultati drugih ekipa su doprinijeli da, ipak, možemo među četiri. Na kraju, zasluženo smo pobijedili Budućnost i Igokeu i izborili plasman u plej-of. Sada sa još većim samopouzdanjem dočekujemo polufinale, jer smo vidjeli da možemo da igramo protiv Budućnosti, pobijedili smo ih nedavno u Baru. Nadam se da ćemo nanizati još neke uspjehe – dodaje Jeremić, koji je početkom aprila produžio ugovor sa barskim klubom na još dvije sezone.

On ističe da je Mornar „plasmanom u polufinale ostvarilo cilj“.

– Ali, nadam se da se nećemo zaustaviti na tome. Mislim da se nijedna ekipa ne zadovoljava plasmanom u polufinale. Guraćemo dokle možemo, ja sam ubijeđen u to da možemo da stignemo i do finala. Naše je da budemo pravi, kao što smo bili u posljednje dvije utakmice, da igramo našu prepoznatljivu košarku i da probamo da stignemo do finala.

Mornar je ove sezone igrao četiri puta protiv Budućnosti, po dva u Evrokupu i ABA ligi, i Barani su bili uspješniji, sa tri pobjede.

– Sad se sve briše, ovo su bitniji mečevi nego svi ti koje smo prije igrali. Budućnost igra drugačiju košarku od dolaska novog trenera, imaju neku novu energiju, sa više trčanja i mnogo više šuteva. Međutim, dobili smo ih prije dvije nedjelje, što mnogo više ide nama u korist – zaključio je 29-godišnji bek Barana, koji je na četiri meča protiv Budućnosti ove sezone postizao prosječno 9,2 poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve