Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Opstanak je sada realnost

Plavljani su prošlog vikenda u direktnom sudaru za mjesto u sigurnoj luci savladali Rudar i pokazali da s pravom vjeruju u očuvanje prvoligaškog statusa bez doigravanja

Kakva forma Jezera – tri pobjede i dva remija u posljednjih pet kola, za bijeg iz zone baraža.

Plavljani su prošlog vikenda u direktnom sudaru za mjesto u sigurnoj luci savladali Rudar i pokazali da s pravom vjeruju u očuvanje prvoligaškog statusa bez doigravanja.

– Pripreme su pokazale da smo na pravom putu. Zadovoljni smo igrama u posljednje vrijeme. Radimo dobro, imamo pozitivnu atmosferu i to nam se vraća. Zaslužili smo da izađemo iz zone baraža. Samo ovako treba da nastavimo i vjerujem da opstanak neće doći u pitanje – rekao je Armin Bošnjak.

Angažovanjem iskusnog krilnog napadača, kao i argentinskog špica Rodriga Fausta, rukovodstvo Jezera napravilo je pun pogodak u zimskom prelaznom roku.

Obojica pružaju zapažene partije, postižu golove, asistiraju i među najzaslužnijima su za napredak na tabeli.

Daju timu ono što je falilo jesenas.

– Momci su nas lijepo prihvatili i pomogli nam da se brzo uklopimo u novu sredinu. Rodrigo je dao šest golova na osam utakmica, što je odličan učinak. Ja sam imao malo problema sa povredom, ali to sam prevazišao. Ulazim u sve bolji ritam, a to je pokazala i prethodna utakmica protiv Rudara koju smo dobili sa 3:2 – ističe Bošnjak.

Plavljani su protiv rivala sa sjevera poveli 2:0, ali su dozvolili protivniku da izjednači do poluvremena.

Ipak, izabranici Mladena Lambulića u nastavku su iskoristili brojčanu prednost na terenu. Pogodak za pobjedu dao je Mamadu Mendi, a prethodna dva – Faust.

Pamtiće se egzekucija Južnoamerikanca koji je gotovo sa centra lobovao golmana Jasmina Agovića.

Nakon meča došlo je to rotacije na tabeli – Pljevljaci su skliznuli ispod sigurne crte, a Plavljani uplovili u zonu koja garantuje elitni status.

– Težak je bio meč, ali smo napravili još šansi pored tri gola. Pobjeda je zaslužena, a mogla je bude i ubjedljivija. Mnogo nam znači u borbi za opstanak, a sigurno i na planu samopouzdanja uoči odlučujućih duela. Napravili smo ozbiljan korak na tabeli, ali daleko od toga da smo nešto riješili. Ostalo je devet kola, a najvažnije je da zavisimo od sebe – naglašava nekadašnji član Jedinstva, Iskre, Rudara, Zete, Balkanija sa Kosova i Tampinesa iz Singapura.

Fudbaleri iz Telekom 1. CFL nemaju previše vremena za odmor. Reprezentativne pauze su završene, a kalendar je zgusnut.

Tako je nova utakmica već u srijedu. Ponovo u Beranama.

– Iskra je odlična ekipa. Trenutno su treći u ligi, a ostvarili su i plasman u polufinle Kupa. To su rezultati za respekt. Pred nam je zahtjevan izazov, u goste nam dolazi jedna od najboljih domaćih ekipa, ali vjerujem da možemo svakoga da pobijedimo. Uzdamo se u kvalitet i formu. Uradićemo sve da nastavimo pozitivnu seriju – zaključio je Bošnjak.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve