Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Opravdale ulogu favorita: Plave lako osvojile titulu na memorijalu u Nikšiću

U finalnom meču dva podgorička kluba, Budućnost je opravdala očekivanja, a ekipa koja je formirana prošle godine bila je ravnopravna samo u prvoj dionici. Sve nakon toga bilo je u znaku totalne dominacije ''plavih''

Košarkašice Budućnosti osvojile su trofej prvog Memorijalnog turnira ”Miodrag Baletić”, koji je minula dva dana održan u Nikšiću.

U finalnom meču dva podgorička kluba, Budućnost je opravdala očekivanja, a ekipa koja je formirana prošle godine bila je ravnopravna samo u prvoj dionici. Sve nakon toga bilo je u znaku totalne dominacije ”plavih”…

Podgorica je bolje otvorila meč, vodila 10:3 nakon šest minuta igre, dok je Budućnost nakon početne krize u napadu, tek nakon toga počela da ”cijepa” mrežicu. Podgorica je na 1.35 prije kraja prve dionice, poslije druge trojke Kuzmanović vodila 15:13, a onda je potpuno stala. Budućnost je djelovala mnogo bolje u odbrani, uz dominaciju u skoku (Marković i Lazarević), pa su ”plave” do posljednjeg minuta prvog poluvremena držale rivala na nuli i nevjerovatnom serijom 26:0 uspjele da stignu do prednosti – 39:15. Prvo je Savković pogodila za prvu dvocifrenu razliku 25:15, a onda je krenila serija bez kraja, koja je i odredila tok meča. Bili su to trenuci kada je Lazarević ubacila 10 poena i pokazala da će imati mnogo veću ulogu nego ranije. Veliki post Podgorice prekinula je Kuzmanović, ali je šampion na ”odmoru” imao +21 (41:20).

Podgorica je pokušala da napravi kakvu takvu reakciju, a Budućnost da iskoristi maksimalno još jednu provjeru. Trener Vladan Radović rotirao je sve igračice (osim Drobnjak), a iako možda to krajnji rezultat ne pokazuje upravo je ”filijala” za ”plave” bila dobar test uoči početka nove sezone…

Maja Bigović MVP

Nagradu za najkorisniju igračicu (MVP) dobila je Maja Bigović iz Budućnost Bemaxa, a pehar joj je uručio Vasilije Baletić, sin Miodraga Baletića, dok je pehare za drugo i prvo mjesto kapitenkama Podgorice i Budućnost Bemaxa Teodori Pavićević i Dragani Živković, uručila Ana Baletić, nekadašnja igračica podgoričkog kluba, ćerka Miodraga Baletića.

NIKŠIĆ – Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 100. Sudije: Jovanović i Rutešić (Nikšić). Rezultat po četvrtinama: 21:15, 20:5, 19:9, 15:12.

BUDUĆNOST: Drobnjak, Mi. Bigović, Vučković 4, Radonjić 8, Živković 7, Bajrović 6, Ma. Bigović 10, Savković 4, Marković 2, Lazarević 12, Šćepanović 2, Leković 12, Đorđević 8.

PODGORICA: Begović, Čanović 4, Vujačić 3, Kuzmanović 17, Pavićević, Baošić 11, Vučinić 3, Drobnjak, Vukčević 3, Šćepanović, Milošević, Radulović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve