Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Opet nevolje u Južnoj Americi zbog finala Kopa Libertadores

Čile je za domaćina finala izabran jer je bio primjer političke stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu. Međutim, 20 dana prije finala Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) ne može da garantuje da će se meč i odigrati u Čileu

Godinu dana kasnije, južnoamerički fudbal suočen je sa istim pitanjem – gdje će se igrati finale Kopa Libertadores?

Foto: RCN Radio

Prošle godine odlučujuća utakmica između argentinskih velikana, Boke Juniors i River Plejta premještena je iz Buenos Ajresa u Madrid iz bezbjednosnih razloga.

River i brazilski Flamengo trebalo bi da se sastanu u ovogodišnjem finalu 23. novembra, u prvom finalu u kojem će se igrati samo jedan meč. To je sad pod velikim znakom pitanja.

Čile je za domaćina finala izabran jer je bio primjer političke stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu. Međutim, 20 dana prije finala Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) ne može da garantuje da će se meč i odigrati u Čileu.

Ulaznice za finale, medijske akreditacije, rezervacije hotela… Sve to je završeno prije početka velikih protesta u Čileu. Protesti u Čileu su počeli prije dvije nedjelje zbog povećanja cijene karata za metro u glavnom gradu.

Demonstranti sada, između ostalog, traže bolje penzije, zdravstvo, obrazovanje, a pojedini ističu da neće odustati dok predsjednik Čilea Sebastijan Pinjera ne podnese ostavku.

Čileanska vlada i CONMEBOL su u srijedu istakli da će finale igrati u Santjagu uprkos tome što je Pinjera otkazao svjetsku konferenciju o klimi i forum za Ekonomsku saradnju Azije i Pacifika (Apek).

Drugi meč prošlogodišnjeg finala Kupa Libertadores trebalo je da se igra na “Monumentalu” ali nije pošto su navijači Rivera napali klupski autobus koji je prevozio igrače Boke na stadion.

Posle nekoliko pomjeranja termina, CONMEBOL je iz bezbjednosnih razloga odlučio da se utakmica odigra u Madridu.

Ako se mjesto odigravanja finala ponovo pomjeri, Argentina i Brazil neće moći da budu domaćini.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve