Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Onlajn treninzi Filipa Adžića i negovog sina za rukometašice: U carstvu mašte i čarapa postaje lopta

Filip Adžić, trener najmlađih rukometašica Budućnosti, sa sedmogodišnjim pomoćnikom Ognjenom, nedjeljnim polučasovnim treningom u stanu drži pažnju djevojčicama

Igre ne fali dok ima dogovora između kluba, roditelja i djece. Reakcije, od kojih kompletno zamišljeni program zavisi, su najbolje moguće.

Adžić, Foto: Printscreen/YouTube

Filip Adžić, trener najmlađih rukometašica Budućnosti, sa sedmogodišnjim pomoćnikom Ognjenom, nedjeljnim polučasovnim treningom u stanu drži pažnju djevojčicama.

Sve što uradi, a ponavljanja su prirodna jer ništa nije savršeno, upakuje i proslijedi roditeljima u zajedničku Viber grupu. Reakcije su posljednje tri sedmice pozitivne, a roditelji, nerijetko, fotografijama i kratkim klipovima pokazuju koliko su djeca privržena sportu i disciplinovana u radu.

“U razgovoru sa ljudima iz kluba, prije svega sa trenerom Draganom Adžićem, došli smo na ideju da bi trebalo na neki način i u ovim vremenima kvalitetnim treningom da pomognemo djeci da potroše višak energije i ostanu u rukometu. Sa sinom Ognjenom, koji im je blizak godinama, realizovali smo do sada tri treninga i vidim da su reakcije dobre”, ispričao je Adžić.

Kompletan trening je dostupan i djeci koja se ne bave sportom ili rukometom. Vježbe su praktične, jednostavne i veoma korisne za održavanje zdravog duha.

Filip i Ognjen pokazuju kako se sa malo može puno i da prostor ne igra važnu ulogu za trening. Potrebno je malo mašte i volje.

“Gledao sam da djeci približim vježbe u kućnim uslovima. A onda sam razmišljao šta bi moglo da zamijeni rekvizite i došli smo do dobrih ideja. Flomasteri su nam zamijenili ljestvice, plišane igračke ili nekoliko pari čarapa lopte, sunđere nekoliko pari patika. Zaista, ako čovjek ima volju nije teško, bez obzira što je potrebna veća koncentracija jer su uslovi rada drugačiji. Bilo bi lakše da sam radim vježbe, ali je veći efekat sa Ognjenom, jer je ciljna grupa upravo njegovo, malo mlađe i malo starije godište.”

Treninzi su zabavni i za djecu poznati. Veći dio onoga što su radili u sali, mogu da urade i kod kuće.

“Mislim da smo postigli željeni efekat. U ovom uzrastu je rukomet igra i tako smo se postavili.”

Montiranje materijala je dugo i zahtjevno. Ali svaki minut vrijedi.

“Možemo sve dobro da upakujemo. Zadovoljstvo je kada završimo montiranje i proslijedimo djeci i roditeljima sve ono što smo pokušali da uradimo. Mislim da je trening prilagodljiv za djecu. Upravo njima i roditeljima dugujemo veliku zahvalnost.”

U nastavku će trener Filip i pomoćnik Ognjen prezentovati neke nove stvari članicama Mini rukometa.

“Najvažniji dio smo završili. Krenuli smo sa nedjeljnim treningom u obliku video-zapisa, predložili njegovu realizaciju dva do tri puta sedmično. Naravno, broj treninga i ponavljanja moraju se prilagoditi sposobnostima i mogućnostima djeteta, vodeći računa o opterećenju. Mnogo je bitno da roditelji pružaju podršku tokom rada. U narednim sedmicama dodaćemo nove vježbice za poligone, kroz hodnike, druge sobe… I sve ćemo, naravno, prilagoditi kućnim uslovima”, ispričao je Filip Adžić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve