Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Olimpijska zastava stigla u Pariz

Pariz će biti tek drugi grad koji će domaćin Igrama biti tri puta (prethodno je London bio usamljen po ovom pitanju) i to tačno 100 godina nakon prethodnih Igara u ovom gradu

Olimpijska zastava stigla je u Pariz gdje će 2024. godine biti održane sljedeće ljetnje Olimpijske igre. Donijeli su je francuski sportisti koji su se u ponedjeljak vratili iz Tokija.

Pariz će biti tek drugi grad koji će domaćin Igrama biti tri puta (prethodno je London bio usamljen po ovom pitanju) i to tačno 100 godina nakon prethodnih Igara u ovom gradu.

Iako nam do sportske smotre u Parizu ostaju pune tri godine i bilo bi lijepo da možemo da se nadamo da će do tada noćna mora zvana pandemija koronavirusa biti prošlost, organizatori ne žele ništa da prepuste slučaju. Zato planiraju da ceremonija otvaranja Igara bude održana pored rijeke Sene, a to bi bio prvi put da se ceremonija otvaranja ne održava na olimpijskom stadionu.

Organizatori su takođe najavili da će neki od događaja biti održavani pored najljepših znamenitosti grada. Tako će teren za odbojku na pesku biti u podnožju Ajfelovog tornja dok će Tahiti u francuskoj Polineziji biti domaćin surferima. Biće to rekord po udaljenosti nekog, nazovimo ga borilišta, od grada domaćina (15.706 kilometara od Pariza).

Maratonska trka biće otvorena za sve, uključujući tu i amaterske trkače, još jedna stvar za koju ćemo reći da se dešava prvi put u istoriji.

Jedino što je organizatorima ostalo da nanovo naprave je centar za vodene sportove, a planirano je da će biti izgrađen tako da pješačkim mostom budu povezani bazeni i atletska dvorana.

Prema zvaničnom sajtu, organizacija Igara u Parizu koštaće 3.9 milijardi eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve