Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Olimpijakos prvi finalista Evrolige

Grčki šampion ime rivala u meču za titulu saznaće nakon drugog finala u kojem će se sastati španski velikani Real Madrid i Barselona.

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti Evrolige, pošto su danas u prvoj utakmici na fajnal-foru pobijedili ekipu Monaka sa 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19).

Monako je odigrao sjajno prvo polufvijeme imao veliku prednost na poluvremenu (41:29) i mnogi su u Kaunasu, ali i gedaoci pored tv ekrana vjerovali da će prisustvovati još jednom iznenađenju kluba iz kneževine, ali je uslijedio pravi brodolom, rijetko viđen u košarci u trećoj četvrtini koju je trostruki šampion Evrope riješu u svoju korist sa nestvarnih 27:2  i tok utakmice potpuno okrenuo u drugom smjeru.

U prvom poluvremenu sjajno je funkcionisala odbrana Monaka. Odlično su rotirali igrači Saše Obradovića i uspijevali da natjeraju Olimpijakos na faulove u napadu, ali je u drugom poluvremenu tim srpskog stručnjaka potpuno pao i izgubio samopouzdanje u odbrani i napadu.

Grčki šampion ime rivala u meču za titulu saznaće nakon drugog finala u kojem će se sastati španski velikani Real Madrid i Barselona.

Najefikasniji kod pobjedničkog sastava bio je Vezenkov sa 19 poena, Papanikolau je dodao 15, Fal 12 koševa.

U ekipi Monaka Džejms je meč završio sa 17 poena, Okobo je ubacio 15, a Lojd 11 koševa.

Olimpijakos će u finalu igrati sa boljim iz meča Real Madrid – Barselona, koji će početi u 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve