Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Olimpijakos nije jedina opcija: I Makabi želi Martina

Olimpijakos nije jedina opcija za Hasana u ovom trenutku. Za njega se interesuje i Makabi iz Tel Aviva, najveći izraelski klub i šestostruki šampion Evrope

Prelazak Hasana Martina, centra Budućnosti, u Olimpijakos nije još definitivan, niti jedina opcija za Amerikanca ovog ljeta.

Martin, Foto: KK Budućnost

Još krajem marta atinska štampa pisala je o pregovorima Olimpijakosa sa Martinovim agentom. Njujorčaninu ugovor sa našim šampionom ističe ovog ljeta, a u Budućnosti, u ABA ligi i u Evrokupu, ostavio je izuzetan utisak.

Ipak, Olimpijakos nije jedina opcija za Hasana u ovom trenutku. Za njega se interesuje i Makabi iz Tel Aviva, najveći izraelski klub i šestostruki šampion Evrope.

Makabi je finansijski moćniji klub od Olimpijakosa, a u klubu ga vide kao potencijalno idealnog partnera na poziciji “petice” za bivšu zvijezdu CSKA Otela Hantera. Mala je šansa da će izraelski gigant produžiti ugovor sa NBA velikanom, veteranom Amareom Stodemajerom. Odlazak povrijeđenog centra Tarika Bleka iz kluba je definitivan.

Na definitivnu odluku Martina o narednom klubu, izvjesno u Evroligi, će se neko vrijeme sačekati. I Olimpijakos i Makabi suočeni su sa efektima teške finansijske krize i tek trebaju da obezbijede sponzore za narednu sezonu.

Bivši talenat koledža Roud Ajlend, potom košarkaš japanskih Golden Kingsa i njemačkog Bajeruta, Martin se potpuno afirmisao u Budućnost Voliju ove sezone. Za podgorički tim odigrao je 31 utakmicu u ABA ligi, Evrokupu i ABA Super kupu, od čega 25 kao starter.

Specijalista za realizaciju u pik-end-rolu je ove sezone ostvario skor od 11,1 poena, 6,3 skokova, 17 blokada i 1,2 ukradene lopte u prosjeku po meču, uz minutažu od 23,2 minuta po utakmici. Iz igre Hasan šutira sa vrhunskih 67 procenata realizacije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve