Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Održana skupština: Bokan još četiri godine na čelu KK Budućnosti

Bokan je, nakon kratkog osvrta na ostvareno tokom prethodnog mandata, predstavio razvojnu strategiju kluba za naredni period, kroz osavremenjavanje, tehnološke inovacije, razvoj mladih naraštaja i stasavanje nove generacije koja će omogućiti da Budućnost oformi prvi tim sa što manje igrača koji dolaze iz drugih sredina

Prvi čovjek KK Budućnosti, Dragan Bokan, ostaće na toj funkciji i u naredne četiri godine, odlučeno je na današnjoj Skupštini kluba.

Bokan, Foto: Cdm.me

Za predsjednika Skupštine izabrana je dr Slađana Vujačić, potpredsjednik je Igor Popović, a mandat za pomenute funkcije je u trajanju od pet godina.

Bokan je, nakon kratkog osvrta na ostvareno tokom prethodnog mandata, predstavio razvojnu strategiju kluba za naredni period, kroz osavremenjavanje, tehnološke inovacije, razvoj mladih naraštaja i stasavanje nove generacije koja će omogućiti da Budućnost oformi prvi tim sa što manje igrača koji dolaze iz drugih sredina.

“Ponosni smo na ostvareno, a u isto vrijeme motivisani smo da nakon četiri godine, na slhedećoj Skupštini zaključimo da smo ostvarili planove i na pravi način odgovorili svim izazovima, jer ne želimo da ovo bude tačka na kojoj smo stali, nego samo jedna stepenica ka većim ciljevima i uspjesima. Budućnost, ponos Crne Gore, to zaslužuje”, rekao je Bokan.

Foto: Cdm.me

On je naveo da u klubu ima 59 polaznika škole košarke – 17 mlađih pionira, 18 pionira i 16 juniora. U Studentskom centru, filijali kluba, treniraju i igraju kadeti i juniori – 24 perspektivna igrača.

“Smatramo da fokus treba da bude na kvalitetu, ne na kvantitetu, tako da je taj broj ove sezone optimizovan. Plan Studentskog centra i Budućnosti jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod vođstvom trenera Nenada Trajkovića napredovati i postati konkurentni igrači za seniorski tim”, kazao je Bokan.

Cilj je i formiranje igrača od kojih će klub imati koristi.

“Budućnost će nastaviti sa kontinuiranim okupljanjem novih, talentovanih igrača, koji će dobrim radom, organizacijom i logistikom ostvariti vrhunski kvalitet. U narednom periodu će se težiti ostvarenju cilja – formiranje igračkog kadra koji će moći da donese i profit klubu i stvaranje budžeta koji se neće u potpunosti oslanjati na pomoć i finansiranje prijatelja kluba i države”, dodao je predsjednik “plavih”.

Bokan je istakao da je klub ostvario saradnju sa Anagastum iz Nikšića i ekipom Koš iz Sarajeva.

“To smo uradili kako bi u međusobnoj saradnji razvijali talente kroz dva najbitnija koraka – prepoznavanje i pravilan rad sa njima od samog početka”, zaključio je Bokan.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve