Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Održana komemorativna sjednica povom smrti bivšeg vaterpolo sudije Dejana Adžića

Pored porodice, od Dejana su se danas oprostili članovi Saveza i Opštine Kotor, mnogobrojni sportisti, sportski radnici i prijatelji

Danas je u organizaciji Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore i Opštine Kotor u palati Bizanti u Starom gradu u Kotoru održana komemorativna sjednica povodom smrti Dejana Adžića, komesara za vaterpolo takmičenja.

Pored porodice, od Dejana su se danas oprostili članovi Saveza i Opštine Kotor, mnogobrojni sportisti, sportski radnici i prijatelji.

Draga Marina, dragi Danilo, Filipa, Anđelina, Nikolina i Luka, Dejo je uz svoju familiju od najranijih nogu pripadao još jednoj porodici, a to je porodica vaterpola. Kao dječak počeo je da druguje sa vaterpolom na bazenu u Kotoru i prošao sve selekcije matičnog kluba Primorac, bio je i reprezentativac mladih selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao je i za VK Crvenu Zvezdu i VK Budvu.

Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljio je kao vaterpolo sudija‚ gdje je pokazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunarodnih sudija.

Sudio na brojnim značajnim vaterpolo takmičenjima od Evropskog prvenstva 2006 .godine do utakmica Svjetske lige, svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, kao i brojnim klupskim takmičenjima.

Nakon sudijske karijere postaje delegat i kontrolor. Bio je dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza, a od 2018.godine, u našem savezu obavljao je funkciju komesara za vaterpolo takmičenja.

Preranom smrću našeg Deja, vaterpolo i plivačka organizacija gubi svog odanog i vjernog funkcionera i kolegu. Sve što je radio u Savezu radio je od srca i u našim srcima i mislima čuvaćemo ga od zaborava.

Dejan Adžić komemorativna sjednica
VPSCG

Izgubili smo nasmijanog, duhovitog i neposrednog čovjeka, koji je uvijek imao vremena za druge, a često najmanje za sebe. Gazio je život hrabro i nije ga štedio, gazio je svoje životne korake kao da ih je bezbroj, ne bojeći se zadnjeg vjerujući da je uvijek dao sve od sebe.

Tako je i bilo, Dejo se davao iskreno i do kraja i zato smo mu neizmjerno zahvalni na vremenu saradnje i druženja.

Ostaje praznina, koju mozemo ispuniti uspomenama i sjećanjima, ali nikada ne možemo nadoknaditi.

Mnogo je toga što će nas sjećati na Deja, što će nas vraćati u trenutke provedene sa njim.

Počivaj u miru dragi Dejo, a vama poštovana porodico još jednom izražavam iskreno saučešće”, rekao je predsjednik Vaterpolo saveza Đuro Marić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve