Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Odmah šok: Kirios se povukao sa Australijan opena

Povreda koljena razlog za odluku prvog dana gren slema u Melburnu

Nik Kirios neće igrati na Australijan openu, odluku je zbog povrede koljena glavni domaći adut donio na dan početka takmičenja u Melburnu.

Kontroverzna teniska zvijezda i finalista Vimbldona kazao je da je pregled magnetnom rezonancom pokazao da je stanje povrede ozbiljno. Odluka je šokantna za teniski svijet, posebno za fanove u Australiji – jer Kirios je najavljivao napad na titulu u danima uoči turnira.

– Slomljen sam potpuno. Ovo je brutalno za mene. Turnir na domaćem terenu. Mnogo je emocija… Međutim, to je život. Vratiću se još jači – poručio je Kirios u kratkoj objavi.

Njegov fizioterapeut Vil Maher je u izjavi za australijske medije objasnio da je egzibicioni duel Kiriosa sa Novakom Đokovićem u petak bio proba kako će se povrijeđeno koljeno ponašati.

– Željeli smo da iskoristimo svaku šansu, ali svaki trening je Nika suočavao sa bolom. Ne radi se o povredi koja mu može ugroziti karijeru, ali moramo biti oprezni – kazao je Maher.

Kiriosa će u žrijebu takmičenja zamijeniti Amerikanac Denis Kudla. Australijanac je bio postavljen u četvrtini kostura žrijeba u kojoj je upravo Đoković, rekorder sa devet titula u Melburnu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve