Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Odluka USN-a: Marija Vuković najbolja sportistkinja u 2021. godini

Vuković je u godini na izmaku bila deveta u finalu skoka u vis na Olimpijskim igrama u Tokiju. Osvojila je zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima u dvorani u Istanbulu i otvorenom u Smederevu, a zlatna je bila na prvenstvu Malih zemalja Evrope u San Marinu

Atletičarka Marija Vuković najbolji je sportista Crne Gore u ovoj godini, u tradicionalnom 67. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Vuković je u godini na izmaku bila deveta u finalu skoka u vis na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Osvojila je zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima u dvorani u Istanbulu i otvorenom u Smederevu, a zlatna je bila na prvenstvu Malih zemalja Evrope u San Marinu.

Trijumfovala je na mitinzima u Atini, i kao sedmoplasirana završila je nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani.

Ona je u anketi dobila 40 glasova.

Prošlogodišnji laureat, stonoteniser Filip Radović, završio je na drugom mjestu sa 32, dok je treći bio Stefan Vukotić sa 13 glasova.

Kao četvrtoplasirani završio je Petar Liješević (5), peti je bio Miroslav Vujović (4), dok su Jovanka Radičević i Nikola Vučević osvojili po glas.

Najbolji novinar u izboru USN je Goran Radević iz Televizije Crne Gore, a najbolji mladi novinar Alen Kasmić iz Dnevnih novina.

U anketi učestvovala su 98 članova Udruženja.

Žiri Udruženja, na zahtjev Svjetske asocijacije novinara, dostavio je odluku o najboljim sportistima Crne Gore u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji to su Filip Radović, Stefan Vukotić i Petar Liješević, a u ženskoj Marija Vuković, Jelena Maksimović i Bojana Gojković.

Komisija Udruženja odlučila je da priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, dodijeli dugodišnjem novinaru i uredniku Boru Odalovuću.

Svečano uručenje nagrada biće održano 24. decembra na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve