Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Odluka IHF-a: Bez predstavnika Azije u Podgorici, Norveška i Rumunija jedini rivali Lavica za Igre u Tokiju

Iz nacionalne federacije Hong Konga obavijestili su IHF da nijesu u mogućosti da učestvuju, dok Tajland nije dostavio odgovor u predviđenom roku. Kako je iscrpljen spisak svih zamjena iz azijskih kvalifikacija, turnir u Podgorici će imati tri učesnika

Na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju koji je na programu od 19. do 21. marta u Podgorici nastupiće tri, umjesto četiri reprezentacije kako je prvobitno bilo planirano.

Tako će rivali izabranica selektora Kima Rasmusena biti samo Norveška i Rumunija, dok je iz Svjetske rukometne federacije (IHF) saopšteno da u Podgoricu neće doputovati azijska reprezentacija – Hong Kong (prva zamjena) i Tajland (druga zamjena).

Iz nacionalne federacije Hong Konga obavijestili su IHF da nijesu u mogućosti da učestvuju, dok Tajland nije dostavio odgovor u predviđenom roku. Kako je iscrpljen spisak svih zamjena iz azijskih kvalifikacija, turnir u Podgorici će imati tri učesnika.

Norveška će biti protivnik prvog dana, 19. marta, slijedi slobodan dan za naš nacionalni tim, dok je posljednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije.

Plasman na kvalifikacioni turnir izboriće dvije prvoplasirane selekcije sa turnira.

Selektor Rasmusen ranije danas objavio je spisak igračica za predstojeći turnir, a na kojem je sigurnih 14 igračica, dok će za preostala dva mjesta konkurisati šest djevojaka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve