Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odluka: Crnogorski tandem ovjerava titulu prvaka Rumunije

Bukurešt, naših reprezentativki Itane Grbić i Andree Klikovac, dijeli prvo mjesto sa Valčeom još jedne ,,lavice” Marte Batinović, a za titulu im je dovoljan bod protiv posljednjeplasirane ekipe

Rukometni savez Rumunije odlučioje da Bukurešt i Slobocija 24. juna odigraju zaostali meč 16. kola Prve lige i stave tačku na domaći šampionat.

Grbić, Foto: Reprezentacija.me

Bukurešt, naših reprezentativki Itane Grbić i Andree Klikovac, dijeli prvo mjesto sa Valčeom još jedne ,,lavice” Marte Batinović, a za titulu im je dovoljan bod protiv posljednjeplasirane ekipe.

Danas je donijeta odluka da se zaostala dva meča četvrtfinala domaćeg Kupa odigraju 16. juna (sastaće se Bukurešt Slatina i Valčea Dunarea), a završni turnir, na kojem su plasman izborili Rapid Bukrešt (naše Jasne Boljević) i Buzau, na programu je 20. i 21. juna. Čelnici Saveza će se ponovo sastati 18. maja kako bi analizirali situaciju i najverovatnije dali zeleno svjetlo za nastavak sezone.

U Rumuniju neće morati da putuju naše reprezentativke Ljubica Nenezić (Bistrica), Dijana Ujkić (Magura Ćisnadija) i Bobana Klikovac (Krajova).

Pitanje je kako će mnoge internacionalke, jer su granice zatvorene, doputovati u Rumuniju, a ako stignu i ako se ispoštuje procedura karantina, koliko će biti spremne da odgovore obavezama.

Kofere će, ako se situacija ne promijeni, pakovati Marta, Itana i Andrea.

“Ništa još nije definitivno, ali ako dođe do nastavka, onda nijesu razmišljali o zdravlju igračica. Posljednju utakmicu odigrali smo 11. marta. Zaista, ne znam šta da kažem, zatečena sam i u šoku sam. Nadala sam se da će se liga prekinuti, ali šta je tu je. Ne znam kako ćemo se sačuvati od povreda. Mislim da se i mi igračice, najviše pitamo. U svakom slučaju, ovakva odluka, nije fer”, kazala je Grbić.

Marta je stigla posljednja od naših reprezentativki kući.

“Još se sve čeka, a čekali smo i ovaj sastanak. Na kraju ništa, sve je kako je i bilo, a nikome nije lako. Sve je pod tenzijom, a ne znam, iskreno, kako ćemo se organizovati oko puta. Moja koleginica iz Tunisa tek 24. maja ima let za Rumuniju. Sve nam ovo, zaista, oduzima veliku energiju. Opterećeni smo”, ispričala je Marta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve