Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlučeno na sjednici: Odbornici SO Kotor vratili Primorac Kotoranima

Aprcović je saopštio da će VK “Primorac” i “Primorje” Tivat zaključiti Ugovor i Aneks Ugovora o usaglašavanju dužničko povjerilačkih odnosa kojim će se u narednih 15 godina otpisivati potraživanje  ovog preduzeća prema “Primorcu“ u ukupnom iznosu od 1.550.834 eura

Odbornici Skupštine opštine Kotor su, sa 17 glasova za i jednim uzdržanim usvojili Odluku o aktivnostima Opštine Kotor na regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Kotor i Vaterpolo kluba “Primorac”. Na taj način će Opština Kotor postati većinski vlasnik kluba kojim će rukovoditi nova upravljačka struktura, javlja Skala radio.

Sjednica, Foto: Skalaradio.com

Tako je konačno riješena agonija najtrofejnijeg sportskog kolektiva, kluba koji je bio rasadnik talenata i reprezentativaca koji su pronosili slavu kotorskog, ali i crnogorskog sporta širom svijeta.

“Klub će biti finansiran iz redovnih sredstava raspodjele sportskim kolektivima Kotora po unaprijed predviđenoj metodologiji i pravilniku. Time je nova kotorska vlast za samo dva ipo mjeseca riješila probleme koje prethodna, unazad dvije ipo godine, nije uspjela prema klubu koji će za dvije godine biti stogodišnjak”, kazao je Željko Aprcović, predsjednik opštine Kotor.

On je saopštio da će VK “Primorac” i “Primorje” Tivat zaključiti Ugovor i Aneks Ugovora o usaglašavanju dužničko povjerilačkih odnosa kojim će se u narednih 15 godina otpisivati potraživanje  ovog preduzeća prema “Primorcu“ u ukupnom iznosu od 1.550.834 eura.

Kotorski predsjednik je podsjetio i na činjenicu da je Opština Kotor od VK “Primorac“ tražila da uredi svoje finansijske odnose sa tivatskim “Primorjem“.

“Preuzete obaveze kotorske opštine su 190.627 eura, i one će se izmirivati u naredne tri godine”, kazao je Aprcović.

On je saopštio da će ova lokalna uprava opredijeliti sredstva i za adekvatnu reskonstrukciju otvorenog plivačkog bazena koji je bio i mora biti gradski bazen na zadovoljstvo građana, vaterpolista i plivača.

U koncipiranju nacrta opštinskog budžeta za 2020. godinu lokalna vlast će predložiti da se iduće godine kroz kapitalni dio opredijle sredstva za rekonstrukciju otvorenog bazena kako bi se njegov kult vratio Kotoranima.

“Pritom se ne želimo takmičiti ni sa kim”, rekao je Aprcović, podsjetivši na višemilionasko ulaganje za rekonstrukciju otvorenog bazena na Škveru u Herceg Novom.

Kotorskom otvorenom bazenu potrebne su svlačionice, nova sjedišta na tribinama, uređenje prostora oko bazena , adekvatna rasvjeta,  što bi ukupno po predrtačunu iznosilo oko 600 do 700.000 eura za novo ruho starog bazena.

“Primorac“, naglasio je Aprcović, mora da bude Vaterpolo plivački klub jer su i plivači proslavljali ovaj grad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve