Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlične partije Novljanki

Herceg Novi će u drugom kolu Čelendž kupa igrati protiv belgijskog Asteriks Beverena

Odbojkašice Herceg Novog su na najbolji mogući način debitovale na evropskoj sceni – izabranice Milorada Krunića su sa dvije maksimalne pobjede eliminisale norveški Tromso u prvom kolu Čelendž kupa.

Podatak da Norvežanke u Sportskom centru ,,Igalo“, gdje su dogovorom dva kluba odigrana oba meča, ni u jednom od šest setova nijesu uzele više od 15 poena dovoljno govori kakva je bila dominacija lidera domaćeg prvenstva…

– Iskreno, očekivali smo malo žešći otpor Norvežanki, nijesmo se nadali da će biti baš tako lako. Ali, imali smo dobar pristup. Tromso je, otprilike, nivo kvaliteta Luke Bar, Albatrosa ili Galeba, koji su nam u prvenstvu dolazili do 22-23 poena u setu, ne zbog svog kvaliteta već zbog toga što mi nijesmo bili uigrani i kompaktni. Sada, mi sve više ličimo na ekipu, što je normalno kako vrijeme prolazi i više smo zajedno. To se vidjelo protiv Tromsa, koji nam je u tri seta uzeo 10 poena, a pogotovo se to vidjelo u prvoj utakmici, kada nas je iznenadio i broj publike, što je novo na odbojci u Herceg Novom. Počev od organizacije, pa do utakmica, sve je bilo odlično – kaže za Pobjedu Milorad Krunić, trener Novljanki.

Herceg Novi će u drugom kolu Čelendž kupa igrati protiv belgijskog Asteriks Beverena (13/15–20/22. decembra).

– Počeo sam da ih gledam, već u srijedu ujutro, i nakon pola sata gledanja sam ugasio laptop i konstatovao da će stvarno biti teško. Odlična su ekipa, imaju trenera koji ih vodi od 2006. godine. Baš se vidi sistem, na svaku loptu imaju odgovor, tako da su nimalo lak protivnik – dodaje Krunić, inače i selektor ženske reprezentacije u posljednjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Herceg Novi do kraja godine očekuju mečevi u Kupu, u osmini finala, ako ne bude iznenađenja, protiv Luke Bar, a u slučaju pobjede i vjerovatni duel sa Galebom već u četvrtfinalu. Dakle, voljom žrijeba, moguće je da do polufinala ne doguraju Luka Bar ili Herceg Novi, ili nijedan od dva barska tima.

– Šteta je zbog samog finala, jer u drugom dijelu kostura su dosta lakši protivnici. To je najgore zbog TV prenosa, svi to gledaju na Balkanu. Bilo bi ljepše da u finalu bude pet setova, neka zanimljiva utakmica nego da neko nekoga ,,pegla“.

Za naše prilike super pojačani tim Herceg Novog, sa sedam internacionalki (tri Ruskinje, po jedna srpska, američka, hrvatska i ukrajinska igračica), predvođen najboljom crnogorskom odbojkašicom Tanjom Bokan, dosadašnji dio sezone je odradio bez greške. Osim dva meča sa Tromsom, Novljanke su u svih devet utakmica u domaćem prvenstvu pobijedile sa po 3:0.

– I u pripremnom periodu smo dobili sedam od osam prijateljskih utakmica, a izgubili samo 15:13 u taj-brejku u Staroj Pazovi od ekipe koja je prva u Superligi Srbije. Izvukli smo maksimum do sada, bolje ne može – zaključio je Krunić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve