Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlična statistika: Gebrijel drugi po efikasnosti u ABA ligi

Amerikanac sa evroligaškim iskustvom bilježi čak 1,25 poena po posjedu. Čak tri četvrtine bivšeg krila Panatinaikosa šuteva su skok-šuteve odmah nakon dodavanja. Ispred njega samo je bek Crvene zvezde Džordan Lojd. Bivši igrač Valensije bilježi čak 1,39 poena po posjedu. Iza Gejbrijela su Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije i Filip Petrušev iz Mege sa 1,13 poena po posjedu

Keni Gebrijel, krilni centar Mornara, drugi je po efikasnosti u ABA ligi kada su u pitanju igrači koji dobiju priliku za realizaciju makar deset posjeda po utakmici.

Gebrijel, KK Mornar/Media Pro

Amerikanac sa evroligaškim iskustvom bilježi čak 1,25 poena po posjedu. Čak tri četvrtine bivšeg krila Panatinaikosa šuteva su skok-šuteve odmah nakon dodavanja.

Ispred njega samo je bek Crvene zvezde Džordan Lojd. Bivši igrač Valensije bilježi čak 1,39 poena po posjedu. Iza Gebrijela su Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije i Filip Petrušev iz Mege sa 1,13 poena po posjedu.

Koliko su ove cifre dobre svjedoči činjenica da samo 17 igrača u ABA koji imaju makar deset posjeda po meču imaju skor bolji od poena po posjedu u regionalnom takmičenju.

Keni Gebrijel je ove sezone za Mornar nastupio u 13 mečeva, od čega šest u ABA. U regionalnoj ligi ima skor od 13,3 poena, 3,2 skoka i 1,2 asistencije po utakmici. U Evrokupu bilježi 9,1 poen, 6,3 skokova i 1,1 asistenciju po meču.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve