Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odlazak iz Kotora: Bubanja potpisao za Al Šabab

Razlog je ponuda iz Kuvajta, ali Buvanja je želio da bude uz Kotorane sve do odlaska na put. Međutim, novi neuspjeh uticao je na njegovu odluku, tako da je nikšićki stručnjak završio misiju u Bokelju, a samo dan kasnije potpisao je ugovor sa Al Šababom, članom Premijer lige Kuvajta.

Slavoljub Bubanja nakon misije u Bokelju odlazi u Kuvajt! Iskusni stručnjak nakon poraza Bokelja od Grblja povukao se sa mjesta šefa stručnog štaba, mada je i prije 20 dana najavio odlazak.

Bubanja, Foto: Pobjeda.me

Razlog je ponuda iz Kuvajta, ali je želio da bude uz Kotorane sve do odlaska na put. Međutim, novi neuspjeh uticao je na njegovu odluku, tako da je nikšićki stručnjak završio misiju u Bokelju, a samo dan kasnije potpisao je ugovor sa Al Šababom, članom Premijer lige Kuvajta.

“Nakon povratka iz Bosne i Hercegovine očekivao sam inostrani angažman. Međutim, zbog zdravstvenih problema u tom trenutku želio sam da ostanem u Crnoj Gori i tada je došlo do saradnje sa Bokeljom. Sada je došlo vrijeme za novi inostrani izazov i to je definitivno uticalo da napravim promjenu, jer to može biti jedan novi iskorak za mene”, istakao je Slavoljub Bubanja.

Jedini crnogorski stručnjak koji je sa drugoligašem uspio da osvoji trofej (2012. godine sa Čelikom je osvojio Kup Crne Gore mimo svih očekivanja), ispisao istoriju crnogorskog fudbala, jer je sa ekipom OFK Bar za dvije godine došao iz regije do elite, što nakon toga niko nije uspio. Bubanja je vodio Mornar, koji je kasnije i izborio Prvu ligu, bio je na klupi Jedinstva, Arsenal iz Tivta uveo je u Drugu ligu, a bio je i van Crne Gore, jer je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine vodio Mladost i Zvezdu, vodio Pobedu iz Prilepa, a sada se sprema za nove izazove, jer čeka vizu da otputuje za Kuvajt i krene u novu misiju.

Al Šabab višestruki je šampion Kuvajta, a minule sezone bio je osmi, zbog čega je i došlo do promjene na klupi.

“Veliku zahvalnost dugujem menadžeru Hafeezu Alagoriju, čovjeku koji je uradio sve da dođe do realizacije mog transfera u Al Šabab. Inače, Alagori je bio najzaslužniji što je Libijac Zakarija Alharaiš došao kraj Bistrice i obukao dres Sutjeske. Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo, sada čekam vizu i da otputujem, a jedini problem je što je liga krenula minulog vikenda i što moram što prije krenuti sa radom. Ali svakako da se radujem novom izazovu”, dodao je nikšićki stručnjak.

Bubanja je minule sezone uspio od gotovo bezizlazne situacije da dovede Bokelj do baraža, bio na domak Prve lige, ali je Titograd nakon penala u revanšu ipak zadržao status prvoligaša, zbog čega je i stekao ogromno povjerenje u fudbalskim krugovima Kotora, ali i navijača.

“Žao mi je što odlazim iz Bokelja u trenutku kada smo u nekoj lošoj seriji. Gotovo na svakoj utakmici igrali smo dosta dobro, nijesmo imali realizaciju, nijesmo često bili ni miljenici sreće, tako da smo dosta golova primili u posljednjih pet minuta. Ali vjerujem da će možda i baš promjena na klupi uticati da se ekipa trgne i da će Bokelj uspjeti da se uzdigne. Svima iz Bokelja veliko hvala, ljudima iz kluba i onima kojima je Bokelj pri srcu i koji su se trudili da se stvarno osjećam kao kod kuće”, kazao je Bubanja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve