Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbojkašice će vjerovati dok god postoji šansa

Sa dva trijumfa nad Islanđankama, a nakon poraza Finske u Češkoj, računica je potpuno jasna – Crnoj Gori je potrebno da u subotu u Finskoj pobijedio 3:0 ili 3:1 da bi zauzela drugo mjesto u grupi B i izborila plasman na EP

Maksimalnom pobjedom na Islandu, crnogorske odbojkašice su ostale u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, što je i bio osnovni cilj pred pretposljednje kolo kvalifikacija.

Sa dva trijumfa nad Islanđankama, a nakon poraza Finske u Češkoj, računica je potpuno jasna – Crnoj Gori je potrebno da u subotu u Finskoj pobijedio 3:0 ili 3:1 da bi zauzela drugo mjesto u grupi B i izborila plasman na EP.

U slučaju poraza od 3:0 ili 3:1, Crna Gora ne bi izvadila vizu za šampionat Evrope, jer ne bi bila najbolja trećeplasirana selekcija, s obzirom na to da pred posljednje kolo Izrael i Austrija trenutno, kao trećeplasirane u svojim grupama, imaju po sedam bodova. Pošto Izrael i Austrija imaju, takođe, da odigraju još po jedan meča, to znači da bi i eventualan bod iz Finske, u slučaju poraza od 3:2, mogao biti nedovoljan. Ali pobjeda od 3:2 bi mogla biti ključna u borbi za najbolje treće mjesto…

“Uspjeli smo da pobijedimo na Islandu 3:0, što je veoma bitan rezultat za nas, koji nas drži u trci da eventualnom pobjedom u Finskoj uzmemo drugo mjesto, ili eventualno da sa bodom zauzmemo najbolje treće mjesto u kvalifikacijama”, ističe selektor Crne Gore Milorad Krunić.

Iako bez prvog libera Melise Cenović, koja je ostala u Crnoj Gori zbog povrede, odbojkašice Crne Gore su opravadale ulogu favorita na Islandu, iako su se mučile u prvom setu koji su dobile 25:23. U nastavku je, međutim, sve bilo lakše i ubjedljivije.

“Očekivali smo malo tešku utakmicu u početku, tako je i bilo. Mi smo na Islandu imali dva cilja. Prvi da razigramo ekipu, a drugi da pobijedimo. Uspjeli smo u oba cilja. Počeli smo u malo izmijenjenoj postavi u odnosu na utakmicu u Pljevljima. Nevena Vukčević je prvi put počela na mjestu primačice servisa i čestitam joj na dobroj partiji. Dušanka Petrović je većinu utakmice odigrala na poziciji libera, takođe vrlo uspješno. Kroz ovu utakmicu smo htjeli da se pripremimo za Finsku, gdje treba da pokušamo svi zajedno maksimalno da napadnemo domaćina. Dok god ima šanse, treba da se nadamo da možemo da odemo na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Krunić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve