Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odbojkaši završili pripreme u Pljevljima, sele se u Podgoricu

Evropski šampionat počinje 1. septembra

Najteži dio priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo već je iza odbojkaške reprezentacije Crne Gore! Izabranici Veljka Bašića danas su završili boravak u Pljevljima, igrači su napunili baterije, dobili dva dana slobodno, a na trening Podgorici javiće se u ponedjeljak 9. avgusta.

Veza između Pljevalja i odbojkaške reprezentacije primjer je uspješne saradnje sporta i društvene zajednice, što je bio veliki razlog da igrači lakše prebrode najteži dio priprema.

Na sreću, taj dio odrađen je bez problema sa povredama, što je najvažnije, igrači su zdravi i orni za nastavak, a zbog uigravanja ekipe selektor Bašić morao je da skrati spisak za pripreme u Podgorici, na kojem nisu korektor Bojan Strugar, primač servisa Božidar Ćuk i tehničar Rastko Milenković.

Pripreme u glavnom gradu Crne Gore trajaće do 18. avgusta, kada reprezentacija odlazi za Skoplje, gdje će do 21. avgusta učestvovati na međunarodnom turniru, a zatim se vraća za Podgoricu, gdje će od 22. do 27. avgusta imati sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi naš trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B, u kojoj je Crna Gora, startuju 3. septembra, a igraju se u češkom gradu Ostravi. Rivali našeg tima biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve