Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odbojkaši Budve osvojili duplu krunu: Bez premca na domaćoj sceni

Finalni meč Kupa protiv bjelopoljskog Jedinstva zakazan je bio u martu, ali je odložen zbog korona virusa. Prošlog vikenda stekli su se uslovi da akteri odmjere snage, a u dvorani ''Verde'' nije bilo dileme – Budva je slavila 3:0 (25:15, 25:15, 25:7)

Dupla kruna pripala je timu koji nema premca na domaćoj sceni – prvo titula, a sada su odbojkaši Budve osvojili i trofej Kupa.

Ekipa iz metropole turizma ranije je dominatno stigla do pehara namijenjenom prvaku države, a u tom ritmu završila je i masovnije takmičenje.

Finalni meč Kupa protiv bjelopoljskog Jedinstva zakazan je bio u martu, ali je odložen zbog korona virusa.

Prošlog vikenda stekli su se uslovi da akteri odmjere snage, a u dvorani ”Verde” nije bilo dileme – Budva je slavila 3:0 (25:15, 25:15, 25:7).

– Izuzetno me raduje činjenica da smo osvajanjem trofeja Kupa stavili tačku na uspješnu sezonu 2019/20. Imajući u vidu činjenicu da smo za protivnika imali izuzetno mlad sastav, rekao bih da je utakmica imala očekivan tok i ishod. Zadovoljan sam igrom i pristupom mojih igrača. Ostaje žal što utakmica nije opravdala epitet finala, za Arenu kaže Miloš Marković, trener Budve.

Ekipa sa Primorja osvojila je titulu pod vođstvom Vladimira Vasovića, a u međuvremenu je kormilo preuzeo Marković.

Mladi stručnjak iz Budve nastavio je uspješnu priču…

– Protekle dvije godine ekipu je sa klupe uspješno predvodio kolega Vasović. Prethodne sezone osvojeno je nacionalno prvenstvo i izboren plasman u finale Kupa, koje usljed situacije sa kovidom-19 nije odigrano prije devet mjeseci, kako je prvobitno planirano. Preuzeo sam tim početkom avgusta i zadovljan sam što smo na pravi način stavili tačku na prošlu takmičarsku godinu, ističe Marković.

Pred Budvanima su novi izazovi, a očekivanja nakon duple krune su najveća. Kakvi su planovi?

– Upravo tako. Ekipa je formirana sa jasnim cijem potpune afirmacije mladih igrača i njihove konkurentnosti u borbi za visok plasman. Uzeli smo učešće isključivo u takmičenjima koje organizuje OSCG. Nadam se da ćemo kroz dobar plasman u nacionalnom prvenstvu obezbijediti mjesto koje će nam naredne sezone donijeti participaciju u nekom od evropskih takmičenja, odgovorio je Marković.

Situacija oko pandemije korona virusa remeti sve sfere života, tako i sport, konkretno odbojku.

Koliko je teško igrati u ovakvim uslovima, kada smo svjedoci da se utakmice odlažu, da stalno ima zaraženih igrača, a sa tim ste se i vi susretali?

– Poprilično je teško, znatno teže nego što je to slučaj u redovnim okolnostima. Prosto, moramo prihvatiti situaciju takvom kakva jeste, biti maksimalno odgovorni i nadati se boljem u skorijoj buducnosti, kaže Marković.

Kako vidite domaću ligu i evropsku scenu?

– Teško je napraviti paralelu. Kada govorimo o domaćem prvenstvu, raduje činjenica da je ove godine liga brojnija za dvije ekipe, te da su timovi sastavljeni uglavnom od mladih igrača. Sa druge strane, evropska scena je nešto što bi trebalo da bude imperativ, zaključio je Marković.

U Prvoj ligi Crne Gore za odbojkaše takmiči se sedam klubova. Budva je ponovo jedini pravi kandidat za trofej.

Izabranici Miloša Markovića nakon pet kola imaju maksimalan skor, a do sada protivniku nijesu prepustili nijedan set.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve