Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbojka: Galeb na novom početku

Nakon 11 uspješnih godina u barskom klubu, pet osvojenih trofeja u Kupu i brojnih u mlađim kategorijama, Nikola Masoničić je odlučio da trenersku karijeru nastavi u inostranstvu, u Saudijskoj Arabiji. Naslijedio ga je dojučerašnji pomoćnik, mladi 26-godišnji Petar Koković, koji će, tako, debitovati kao prvi trener seniorske ekipe

U ženskom odbojkaškom klubu Galeb ovog ljeta su se dogodile velike promjene, prije svega na klupi.

Nakon 11 uspješnih godina u barskom klubu, pet osvojenih trofeja u Kupu i brojnih u mlađim kategorijama, Nikola Masoničić je odlučio da trenersku karijeru nastavi u inostranstvu, u Saudijskoj Arabiji.

Naslijedio ga je dojučerašnji pomoćnik, mladi 26-godišnji Petar Koković, koji će, tako, debitovati kao prvi trener seniorske ekipe…

– Moram priznati da mi je prije svega čast i zadovoljstvo što sam izabran za njegovog nasljednika. Ovom prilikom bi se zahvalio i upravi kluba što mi je ukazala povjerenje koje ću se svim silama truditi da opravdam. U novu sezonu ulazim sa puno entuzijazma i velikom željom za rad. Očekivanja imam, ali to se odnosi samo na veliki rad i napredak ekipe tokom čitave sezone, kaže Petar Koković za Pobjedu.

Velike promjene su se dogodile i u igračkom kadru, došlo je do smjene generacija, pošto su tri najbolje igračice otišle u Superligu Srbije – Simona Petranović je pojačala šampionski Ub, Marija Tuševljak se preselila u Spartak iz Subotice, dok je Nevene Vukčević pojačala Partizan.

– To je velika pohvala za cjelokupni naš rad, na čelu sa Masoničićem. Jer, skrenuti pažnju tako velikih ekipa nije mala stvar, dodaje Koković.

Nakon dvije sezone u Morači, u matični klub se vratila primačica servisa Teodora Čavić.

– Teodora je neko ko će predstavljati primjer kako na terenu, tako i van njega generaciji koja nadolazi, uz Lanu Labović, libera ekipe, koja je ostala jedina iz naše zlatne generacije. Politika kluba je da odlazak igračica nadomjestimo igračicama iz naše škole odbojke, što je slučaj i ovoga ljeta.

Koković ističe da pripreme protiču odlično.

– Naporno se radi i sprema za početak sezone koji nam dolazi već za dvije neđelje. Sitnih problema imamo sa koronom, ali to je nešto što je postala svakodnevnica i od čega pobjeći ne možemo. Tako da očekujem da ćemo do početka sezone biti svi zdravi i da ćemo u punom sastavu dočekati prve mečeve.

Galeb je do sada odigrao dvije kontrolne utakmice sa klubovima iz Bajine Bašte i Debrecina.

– Krajem neđelje nas očekuje i mini-turnir u našoj organizaciji sa kojim ćemo kompletirati pripremni dio. Poslije toga okrećemo se ka prvom protivniku, ekipi Morače, koja nam u prvom kolu dolazi u goste.

Što se ambicija tiče, Koković ističe da Galeb u sezonu ulazi rasterećeno, bez rezultatskog pritiska.

– Uz veliki i predani rad, obično dolaze i dobri rezultati. Idemo meč po meč i viđećemo na kraju sezone za šta će to biti dovoljno.

Trener Galeba ističe da je rano pričati o favoritima za trofeje u predstojećoj sezoni.

– Ekipe se još nijesu kompletirale. Liga nikad nije bila ujednačenija, svaka utakmica je derbi. Biće, sigurno, zanimljivo u borbi za plej-of, to je jedino što mogu da kažem za sada, zaključio je Koković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve