Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbojka: Crna Gora protiv Bugarske 3. septembra otvara EP

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B startuju 3. septembra

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu 2021. godine odbojkaši Crne Gore odigraće 3. septembra od 17.15 časova protiv Bugarske!

Mečevi u grupi B, u kojoj je naša reprezentacija, igraće se u češkom gradu Ostravi, a izabranici Veljka Bašića potom će za protivnike imati Sloveniju (4. septembar, 16 časova), Italiju (5. septembar, 19 časova), Češku (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusiju (8. septembar, 19 časova).

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B startuju 3. septembra.

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija. Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi. Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su u nedjelju 19. septembra.

Crna Gora drugi put uzastopno nastupa na Evropskom prvenstvu, nakon što je 2019. godine u Holandiji zabilježila dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom. Bašićevim pulenima tada je za prolaz u drugi krug nedostajao samo jedan set…

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve