Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odbojka: Crna Gora dobila organizaciju EP za kadete

U saopštenju CEV-a kaže se i da će ovo biti treći put da Crna Gora organizuje veliko evropsko takmičenje (sa Srbijom je 2013. godine zajednički organizovala EuroVolley U18 u ženskoj konkurenciji)

Naš odbojkaški savez dobio je organizaciju U17 Evropskog šampionata 2023 za odbojkaše! Biće to prvi put da se EP U17 održava u formatu sa 16 ekipa, što je odlučeno ranije ove godine na bordu CEV-a.

– Nakon uspješne organizacije U17 Evropskog prvenstva za odbojkašice, koje je održano u oktobru 2020. godine u Podgorici, siguran sam da će naši prijatelji u Crnoj Gori iskoristiti svoje iskustvo i smisao za inicijativu kako bi uspješno organizovali još jedno takmičenje visokog standarda, nudeći na taj način mladim odbojkašima priliku da se takmiče na međunarodnom nivou i nastave da se razvijaju, kazao je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

U saopštenju CEV-a kaže se i da će ovo biti treći put da Crna Gora organizuje veliko evropsko takmičenje (sa Srbijom je 2013. godine zajednički organizovala EuroVolley U18 u ženskoj konkurenciji), zatim se podsjeća da je Igor Vušurović 2000. u Sidneju osvojio zlatnu olimpijsku medalju, a ističe se i da je ”Crna Gora sebe ustanovila kao jaku odbojkašku naciju koja je igrala u završnicama evropskih prvenstava 2019. i 2021. godine”.

– Zahvaljujemo se CEV-u na povjerenju što nam je dodijelilo organizaciju Evropskog prvenstva do 17 godina. Velika nam je čast da ugostimo najbolje evropske odbojkaše tog uzrasta, uradićemo sve što je do nas da prvenstvo bude organizovano na najbolji mogući način, da bude na još većem nivou nego što je bila organizacija EP za djevojčice. Iskoristićemo ovu priliku za animaciju muške odbojke u našoj državi, cilj nam je da na taj način uključimo što više dječaka. Svim gostima želimo prijatan boravak u Crnoj Gori, potrudićemo se da se osjećaju prijatno kod nas i jedva čekamo da se okupimo, istakao je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve