Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Obradović poštuje Budućnost: Dolazi nam u goste favorit za osvajanje ABA lige

“Plavi” će sjutra u Beogradu gostovati posljednjem osvajaču regionalnog takmičenja

Za trenera Crvene zvezde Sašu Obradovića, Budućnost Voli je ozbiljan protivnik i jedan od favorita za osvajanje ABA lige.

Obradović, Foto: Mega

“Plavi” će sjutra u Beogradu gostovati posljednjem osvajaču regionalnog takmičenja.

– Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, dodatno su se pojačali i tokom sezone. Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vrijeme, i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv da pobijedimo. Na prvom mjestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara, rekao je Obradović, koji je svojevremeno kao igrač nastupao za Budućnost.

U kvalitet Budućnosti uvjeren je i Marko Jagodić Kuridža.

– Očekuje nas teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića… i na to dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentativca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće. I tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću mjeru,čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobjede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje, kazao je Jagodić Kuridža.

Crvena zvezda ima osam pobjeda u isto toliko mečeva, dok je Budućnost takođe neporažena sa pet trijumfa, ali i tri zaostale utakmice koje su odložene zbog problema sa koronavirusom u redovima “plavih”.

Sjutrašnji duel u Beogradu zakazan je za 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve