Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Objavljen razgovor Sale sa porodicom: Predsjednik me ne podnosi, zanima ga samo novac

"Ne bojim se ići u Englesku, prošao sam svašta u karijeri, ali želim bolje mjesto i bolji klub"

Francuski “L'Equipe” objavio je detalje razgovora između tragično nastradalog fudbalera Emilijana Sale i njegove porodice.

Foto: Twitter

Sala je u januarskom prijelaznom roku napustio Nant i potpisao je za Kardif, a kada je krenuo iz Francuske za Vels, avion kojim je letio nestao je s radara iznad Engleskog kanala.

“L'Equipe” je sada objavio detalje Salinog razgovora sa porodicom u kome se on žali da predsjednika Nanta Valdemara Kitu.

“Rečeno mi je da Nant pod svaku cijenu želi da me proda. Stigla je ponuda Kardifa, nude dosta novca i žele da odem. Ugovor je dobar, ali sa sportske stane mi nije zanimljiv. Pokušavaju na sve načine da me se riješe. Ne bojim se ići u Englesku, prošao sam svašta u karijeri, ali želim bolje mjesto i bolji klub. Umoran sam od svega i nemam snage za borbu s predsjednikom Kitom”, rekao je Sala u razgovoru s porodicom.

Sala je nakon toga kazao da ga predsjednik kluba ne podnosi i da ga interesuje samo novac.

“Predsjednik me ne podnosi, jasno mi je rekao da želi da me proda i to Kardifu jer daju najviše novca, a uz to me nije ništa pitao. Ne zanima ga ništa osim novca. Ne znam šta da radim, nikoga nije briga za mene i moje želje. Teško mi je, malo je ljudi u teškoj situaciji kao ja”, bile su riječi Sala.

Sala je poginuo kada je mali avion kojim je upravljao pilot Dejvid Ibotson pao nedaleko od Alderneja samo dva dana nakon što je postao rekordno pojačanje Kardifa. Njegovo tijelo je pronađeno u olupini aviona na dnu mora posle sedmice zahvaljujući privatnoj potrazi. Potom je transportovano u Argentinu u provinciju Santa Fe u kojoj je Sala odrastao.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve