Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nuhodžić i Kašćelan obišli gradilište fudbalskog stadiona na Cetinju

Nuhodžić i Kašćelan su u razgovoru sa predstavnicima izvođača, preduzeća “Erlang”, razmatrali dalje faze ovog projekta, na kojem su proteklih dana intenzivirani armiračko-betonski radovi na tribinama.

Direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić i gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan obišli su danas gradilište novog fudbalskog stadiona na Cetinju.

Izgradnja, Foto: Cdm.me

Oni su u razgovoru sa predstavnicima izvođača, preduzeća “Erlang”, razmatrali dalje faze ovog projekta, na kojem su proteklih dana intenzivirani armiračko-betonski radovi na tribinama.

Posebna pažnja posvećena je efektima novonastale situacije sa pandemijom korona virusa, imajući u vidu objektivnu mogućnost da dinamika pojedinih segmenata izgradnje u takvim uslovima bude otežana.

Izgradnja, Foto: Cdm.me

Riječ je o značajnom sportskom objektu, ne samo za grad Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, koji realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura, od čega će Vlada kroz kapitalni budžet izdvojiti oko 4,4 miliona eura.

Ukoliko se efekti trenutne pandemije ne odraze u većoj mjeri na aktivnosti na samom gradilištu, očekuje se da najveći dio građevinskih radova bude završen u trećem kvartalu naredne godine.

Nuhodžić i Kašćelan, Foto: Cdm.me

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica. Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orijentisane prema pristupnom trgu.

Pored novog stadiona na Cetinju, Vlada Crne Gore, posredstvom Uprave javnih radova, trenutno realizuje i druge kapitalne sportske projekte, kao što su rekonstrukcija tribine stadiona “Sutjeske” u Nikšiću i zatvorenog bazena “Nikša Bućin” u Kotoru.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve