Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Novo zanimanje: Jaja Ture započinje trenersku karijeru

Korpulentni vezista narednih mjeseci posvetiće se dobijanju potrebnih licenci, a već se spekuliše da bi trenersku karijeru mogao da započne u Rusiji

Nekadašnji vezista Barselona, Mančester Sitija i selekcije Obale Slonovače – Jaja Ture, riješio je da okači kopačke o klin u 35. godini. Ovu vijest objavio je danas njegov menadžer Dmitri Seljuk, istakavši da će Jaja uskoro početi da se bavi trenerskim poslom.

Foto: Mozzartsport.com

“Ture je odlučio da prekine karijeru. Učiniće to kao šampion. Kada je osvojio Premijer ligu sa Mančester Sitijem to je zapravo bio njegov oproštaj i pravi kraj. Jaja će ostati upamćen kao jedan od najboljih afričkih igrača u istoriji ove igre. Zbog toga je bitno da ode na vrhuncu. Da želi, mogao bi da igra još pet godina”.

Korpulentni vezista narednih mjeseci posvetiće se dobijanju potrebnih licenci, a već se spekuliše da bi trenersku karijeru mogao da započne u Rusiji. Seljuk je objasnio kako je došlo do toga da Ture potpiše za Olimpijkos prije šest mjeseci…

“Dogovor je bio da Jaja igra i bude pomoćni trener, kako bi učio zanat i dobio licencu. Ali oni nijesu ispoštovali dogovor. Zato je došlo do raskida saradnje”.

Jaja Ture je u Evropi prvo igrao za belgijski Beveren, onda za ukrajinski Metalurg, pa za Olimpijakos, Barselonu, Mančester Siti. Sve do povratka u Pirej. Kada je 2010. stigao u Siti jedno vrijeme važio je za najplaćenijeg fudbalera na planeti.

U karijeri je odigrao 599 utakmica i postigao 100 golova, osvojivši 17 velikih trofeja.

“Siguran sam da će kao trener biti barem jednako uspješan, ako ne i u uspješniji”, kazao je Seljuk.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve