Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi sukob huligana u Francuskoj

Probili su navijači Nice led, sada su kapije širom otvorene, a teren je postao poligon za tuču. Napadač Avra se obračunavao sa navijačem u stilu Erika Kantone, a neredi su izbili i na Derbiju sjevera između Lansa i Lila.

Ne prođe kolo u Francuskoj a da se navijači ne obračunavaju na stadionu. Vatra je zapaljena na Alijanc Rivijeri, u međuvremenu se rasplamsala i djeluje da će se u narednom periodu francuski fudbal suočavati sa sve učestalijim nasiljem na fudbalskim priredbama.

Sve je počelo na utakmici između Nice i Marselja kada su pristalice domaćeg tima gađale flašom Dimitrija Pajea, pogodile ga, a temperamentni Francuz im uzvratio. Navijači su uletjeli na teren, nastao je opšti sukob po principu svako protiv svakoga. A, epilog je bio oduzimanje jednog boda Nici (uz potencijalno oduzimanje još jednog), kazne za Horhea Sampaolija, njegovog pomoćnika i fudbalere Marselja.

Probili su navijači Nice led, sada su kapije širom otvorene, a teren je postao poligon za tuču. Napadač Avra se obračunavao sa navijačem u stilu Erika Kantone, a neredi su izbili i na Derbiju sjevera između Lansa i Lila.

Četvrti dio režirali su navijači Anžea i Marselja. Upozoravali su iz Marselja uoči početka utakmice da nema dovoljno obezbjeđenja, da je kontrola slaba i da bi se lako moglo dogoditi da navijači utrče na teren. Domaćini nisu bili gostoprimljivi, zasuli su petardama navijače Marselja, oni im nisu ostali dužni, a sve je preraslo u opšti rat. Baš kako su glavešine Marselja upozoravale. Neko bi rekao i znale šta se sprema i kakav scenario slijedi.

Po svemu sudeći, ni prvi, ali ni posljednji upad navijača na terene širom Francuske. I dok tamošnji Savez ne krene sa drakonskim kaznama za klubove teško da će se divljanju huligana stati na put.

Utakmica je pala u drugi plan, na terenu je bilo znatno manje uzbudljivo kada su se na istom nalazili igrači dviju ekipa, pošto je meč završen bez golova. Da nije bilo navijačkih izgreda, duelu Anžea i Marselja se ne bi pridavala pažnja. Ovako, dešavanja sa te utakmice goruća su tema u Francuskoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve