Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi šampion Holandije gubio 16 razlike samo 140 sekundi prije kraja i stigao do titule

Završnica košarkaškog prvenstva u Holandiji za pamćenje začinjena preokretom koji je teško riječima opisati.

Ovakav preokret se ne pamti u istoriji košarke, čak je i čuveni meč sa Svjetskog prvenstva 1986. godine SSSR – Jugoslavija u polufinalu sitnica!

Naime, ZZ Lajden je postao prvak Holandijenakon što je u petom meču finalne serije savladao  Donar iz Groningena 82:81. Kao da pobeda jednim poenom razlike u meču za titulu nije dovoljno napeta, Lajden je sve začinio nevjerovatnim preokretom.

Nakon što gubili sa 16 poena razlike 77:61 na 2 minuta i 20 sekundi do kraja, uspeli su da preokrenu! Ušli su u nevjerovatnu seriju, dali su pet poena, zatim je Donar odgovorio jednim poenom sa penala, a onda je Lajden dodao još dvojku, na koju je protivnik opet odgovorio samo jednim poenom.

Potom je uslijedilo pet poena bez odgovora, dvojka tima iz Groningena i još sedam poena bez odgovora za rezultat 81:80.

I dalje je držao prednost tim koji je u jednom momentu imao titulu u rukama, a na šutu upućenom 3 stotinke pre kraja fauliran je Amerikanac Tomas Ruteford! Pogodio je oba bacanja i uslijedilo je slavlje.

Ovo je Lajdenu bila peta titula u istoriji kluba, ali sigurno navijačima najdraža i bez svake sumnje najdramatičnija. Ovakav finiš sezone se zaista ne pamti!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve