Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Novi poraz Mornara: Stipčević trojkama uništio Barane

Nakon što su u ''Topolici'' lagano izgubili od Cibone, izabranici Mihaila Pavićevića su poraženi i od Krke 89:80

Poslije prva dva kola je već vrijeme da se upale zvona za uzbunu u Baru.

Nakon što su u ”Topolici” lagano izgubili od Cibone, izabranici Mihaila Pavićevića su poraženi i od Krke 89:80.

Pred početak sezone, dok se još mislilo da će biti aktuelno staro pravilo o tome da četiri ekipe idu u plej-of (naknadno prošireno na šest), Mornar je u projekcijama svih bio legitiman kandidar za polufinale.

Ali, poslije prva dva kola je već vrijeme da se upale zvona za uzbunu u Baru – nakon što su u “Topolici” lagano izgubili od Cibone, izabranici Mihaila Pavićevića su poraženi i od Krke u Novom Mestu – 89:80.

I nije problem samo što su na skoru 0:2, već što se čini da Barani nemaju ni naznake igre koja im je neophodna za nikad jaču ABA ligu, a pred njima je tek pakleni raspored od 5. do 8. kola i dueli sa Crvenom zvezdom, Budućnost Volijem, Igokeom i Cedevita Olimpijom.

Početak meča u dvorani ”Leon Štukelj” nije nagovještavao nepovoljan ishod.

Gosti su za manje od pet minuta dali čak 20 poena i stekli plus 13, ali onda kao da su polako počeli da nestaju sa terena.

Jedan od timova kojem je predviđano da će se grčevito boriti za opstanak je brzo istopio zaostatak, a onda sa dvije trojke Roka Stipčevića preokrenuo na 36:33 u 14. minutu.

Tu nije bio kraj mukama Pavićevićevih momaka. Naprotiv – Krka je povela 45:36, a nakon olako izgubljene lopte Korija Dejvisa i zakucavanja Jana Kosija prvi put stigla i do dvocifrene razlike u 25. minutu (54:43).

U finišu 3. četvrtine je bilo i rekordnih plus 14 (66:52), da bi Mornar posljednju šansu za priključak ispustio u 37. minutu, kada je Vladimir Mihailović promašio šut za tri pri rezultatu 77:70.

Stipčević je to kaznio novom trojkom, a Mihailović ubrzo završio meč zbog pet faulova.

U napadu je on jedini bio na nivou sa sa 21 poenom, donekle i Dejvis sa 13 i Nemanja Gordić sa 10.

Podbacio je Trej Luis, koji je igrao samo osam minuta i upisao četiri poena.

Koliko je to ispod nivoa iz prethodne takmičarske godine, govori i podatak da je za Makabi Rišon Lecion prosječno ubacivao 13 koševa.

Domaći su pogodili 14 trojki iz svega 21 pokušaja, a perfektan je bio 35-godišnji Stipčević, koji ih je gađao 10-9 za ukupno 33 poena.

Te brojke ne govore samo o dobrom šutu slovenačkom tima, već i o očajnoj igri u odbrani Mornara…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve