Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi kapiten Budućnosti: Navijači će opet uživati u našim utakmicama

Još se nijesmo oporavili od Evrope, još smo u rezultatskoj krizi. Nijesmo odigrali na najvišem nivou, rekao je Terzić

Budućnost nikako da pošalje krizu u prošlost.

Poslije debakla epskih razmjera na kontinentalnoj sceni – gol razlike 1:13 u četiri meča sa rivalima koji su miljama daleko od evropskog krema, crnogorski fudbalski šampion posrtanje je nastavio i u domaćim okvirima.

Na razočaravajući remi sa Mornarom kod kuće (1:1) nadovezao se poraz na gostovanju Iskri (2:1) koji je došao uprkos vođstvu “plavih” u finišu prvog poluvremena.

Tim Aleksandra Nedovića je nadigran i savladan na debiju novog trenera, koji zbog “više sile” nije mogao da računa na četiri “senatora”– Petar Grbić, Draško Božović, Vladan Adžić i Igor Ivanović suspendovani su jer nijesu pristali na drastično smanjenje zarada. Traži se kompromisno rješenje.

“Još se nijesmo oporavili od Evrope, još smo u rezultatskoj krizi. Nijesmo odigrali na najvišem nivou”, konstatovao je novi kapiten Vasilije Terzić za Pobjedu.

“Uspjeli smo da povedemo, ali smo jeftino primili golove. Na kraju je Iskra zasluženo pobijedila. Nadam se da ćemo što prije izaći iz krize, da ćemo se podići i već od naredne utakmice početi da upisujemo bodove koji su nam prijeko potrebni”.

Dok se Budućnost bori sa rezultatskim, kadrovskim i organizacionim problemima, rivali na domaćoj sceni odmiču.

Sutjeska ima devet bodova, Mornar, Dečić i Iskra po sedam. “Plavi” su sakupili svega jedan, s tim što imaju meč manje. Početak je sezone, ali stvari mogu da izmaknu kontroli.

“Ne bi valjalo da kriza potraje. Sutjeska je počela da pobjeđuje u seriji, još neki timovi igraju dobro… Nadam se da ćemo i mi početi da sakupljamo bodove, treba nam tako nešto za samopouzdanje”, dodao je Terzić.

Naredno kolo donosi dobru priliku da Budućnost krene uzlaznom putanjom. U goste joj dolazi Podgorica, jedini prvoligaš bez ijednog boda.

“Nijesmo ni mi u najboljoj formi, ne možemo nikom da prijetimo. Ali jasno je što je cilj Budućnosti, uvijek je to pobjeda. Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre, nadam se da ćemo ispraviti greške iz prethodnih utakmica i da ćemo protiv Podgorice dosta bolje djelovati”, naveo je Terzić.

U crnogorskim okvirima, biti fudbaler Budućnosti uvijek je bila stvar prestiža i čast. Naročito kada na terenu ide dobro, kao što je bio slučaj sa “plavima” minule dvije sezone, s akcentom na prethodnu u kojoj su padali rekordi i osvojena je istorijska dupla kruna.

Druga strana medalje kod nošenja plavo-bijelog dresa je ona koju sada osjećaju Terzić i saigrači. Ušli su u klupsku istoriju i u negativnom kontekstu, čuli zvižduke i uvrede sa tribina, prolaze kroz turbulentan period.

Alarm je upaljen, vrijeme je za buđenje.

“Poslije duple krune svi očekuju da ponovimo rezultate iz prethodne sezone. Upali smo u krizu, ali vjerujem da ćemo što prije izaći iz nje i da ćemo početi da pobjeđujemo. Nadam se da će se publika vratiti na tribine i uživati u našim utakmicama”, optimista je Terzić.

Dakle, Budućnost ima snage da bude “ona stara”?

“Ima”, uvjeren je Terzić.

“Nadam se da ćemo u narednim kolima podići formu, uigrati se još bolje pod vođstvom novog šefa stručnog štaba i vratiti na onaj prepoznatljivi nivo”, zaključio je kapiten Budućnosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve