Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Novi kalendar: F1 promijenio raspored trka zbog koronavirusa

Sezona je trebalo da počne Velikom nagradom Australije od 19. do 21. marta, ali će umjesto u martu, biti vožena u od 19. do 21. novembra. Takođe, pomjerena je i trka u Kini. Datum će biti naknadno određen, a prvobitno je planirano da po rasporedu bude 11. aprila. Ako ne bude još nekih promjena, nova sezona trebalo bi da počne Velikom nagradom Bahreina 26. marta

Sezona u Formuli 1 neće početi po rasporedu. Zbog restriktivnih mjera usljed pandemije koronavirusa promijenjen je raspored trka u kalendaru.

Sezona je trebalo da počne Velikom nagradom Australije od 19. do 21. marta, ali će umjesto u martu, biti vožena u od 19. do 21. novembra.

Takođe, pomjerena je i trka u Kini. Datum će biti naknadno određen, a prvobitno je planirano da po rasporedu bude 11. aprila.

Ako ne bude još nekih promjena, nova sezona trebalo bi da počne Velikom nagradom Bahreina 26. marta.

Velika nagrada Brazila pomjerena je za nedjelju dana unaprijed i voziće se od petog do sedmog novembra. Nedjelju dana ranije počeće trke u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju.

Italija će biti jedina zemlja u kojoj će biti vožene dvije trke – u Imoli od 16. do 18. aprila  i Monci od 10. do 12. septembra.

Titulu će braniti Luis Hamilton.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve