Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi izazov: Jovanović se seli u Francusku

Naša reprezentativka ove sezone nosila je dres turskog Izmita, sa kojim je igrala i u Evroligu. Turski klub nije uspio da prođe grupnu fazu, jer je u sedam mečeva ostvario samo jedan trijumf, a Milica Jovanović na sedam utakmica bila je jedna od najzapaženijih u svom timu

Košarkašica Milica Jovanović karijeru nastavlja u Francuskoj! Crnogorska reprezentativka već je potpisala ugovor sa Nantom, za koji će nastupati do kraja sezone.

Naša reprezentativka ove sezone nosila je dres turskog Izmita, sa kojim je igrala i u Evroligu.

Turski klub nije uspio da prođe grupnu fazu, jer je u sedam mečeva ostvario samo jedan trijumf, a Milica Jovanović na sedam utakmica bila je jedna od najzapaženijih u svom timu.

Na terenu je provela 196 minuta, postigla 81 poen (za dva 36-14, za tri 35-16), uz 28 uhvaćenih lopti (prvi skakač tima).

U šampionatu Turske Izmit je osvojio deveto mjesto, tako da su mu nedostajala dva trijumfa da se domogne plej ofa.

Zanimljivo je da je crnogorska košarkašica imala najviše odigranih mečeva (26), uz prosjek 12,4 poena i pet skokova.

Baš zbog toga što je završila sezonu u Turskoj, Nant je iskoristio priliku da u finišu angažuje Nikšićanku.

Sve se desilo nekako brzo i praktično preko noći.

U Nantu su se povrijedile dvije igračice i to baš na mojoj poziciji, a s obzirom da Izmit nije u plej-ofu i da sam slobodna, došlo je do saradnje sa francuskim klubom.

Prošla sam ljekarske testove, odradila sam prvi trening i samo čekam odobrenje Francuske federacije kada mogu i početi da igram potvdrila je Areni Milica Jovanović.

Sjajna Nikšićanka u bogatoj karijeri najbolje partije pružala je upravo u Turskoj, gdje je nosila dres nekoliko klubova Bešiktaš, Botas, Adana Mersin, Orduspor i Mersin MBK. Sada slijedi novi izazov.

Krilni centar crnogorske reprezentacije imala je kratku epizodu u Studentu, igrala u Švedskoj, gdje je nastupala za Luleu, sa kojom je igrala i na evropskoj sceni. Naša internacionalka na šest utakmica Eurokupa imala je prosjek od 9,7 poena i 6,2 skoka po meču, dok je u švedskom šampionatu odigrala 17 utakmica, sa prosjekom od 10,7 poena, uz 5,3 skoka i dvije asistencije po meču. Milica je u dosadašnjoj karijeri igrala i u Grčkoj, gdje je nastupala za Panionios i Olimpijakos, te Španiji gdje je nosila dres Sant Adrie i Italiji (Promete), pa će sada Francuska biti njen novi izazov.

Nova zemlja, novi izazov, a sigurno da će mi ovo značiti pred obaveze u reprezentaciji i Eurobasket. Imaćemo utakmice svaki treći dan, a sigurno da sam motivisana da pomognem novom timu dodala je Jovanović. Nant je trenutno pretposljednji u elitnoj dizivije Francuske sa učinkom 4-13.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve