Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novaković tvorac uspjeha Barana: Nisam odustao ni kada sam vidio da je klub u dugovima

Velikom uspjehu posebno je doprinio sportski direktor Mitar Novaković, bivši reprezentativac Crne Gore

Mornar će nakon dvije godine opet biti u eliti. Barani su tokom prvenstva, posebno u drugom dijelu, dominirali u odnosu na konkurente i dva kola prije kraja teoretski osigurali Prvu ligu.

Velikom uspjehu posebno je doprinio sportski direktor Mitar Novaković, bivši reprezentativac Crne Gore.

-Poziv sam prihvatio, jer mi Mornar puno znači. Ali, kada sam ušao u klub i upoznao se sa situacijom, shvatio da sam da stanje ni je baš kako bi trebalo da bude, da ima dosta dugovanja, da je račun pod blokadom. Ne mogu reći da se nisam i malo uplašio, čak i razmišljao da odustanem. Ipak, vjerovao sam da može i mora biti bolje – kaže u razgovoru za “Dan” Mitar Novaković.

Tako je i bilo. Napravljen je novi Upravni odbor, uslijedi la je stabilizacija na svim nivoima, popravljena je i finansijska situacija, na je Mornar krenuo uzlaznom linijom.

-Možda je najvažnije to što smo dobili potpuno rekonstruisan sportski teren i uz njega sve prateće sadržaje, čak i reflektore. Nastavićemo da radimo na infrastrukturi.U planu je promjena trave na pomoćnom terenu, kao i svlačionice. Želimo da Mornar bude prvoligaš sa pravim uslovima za treninge i utakmice, jedan mali kompleks na kome će moći da se uživa. Prošle godine cilj je bio da se vrate dugovi i da se ostanemo u Drugoj ligi. Mnogi su me tada pitali kako to, zašto ne probati ući u Prvu ligu. Moja su razmišljanja bila da Mornar mora da ima stabilne finansije, a ne da uđe i odmah izađe. Kada su se stekli novi uslovi, obećao sam prvo mjesto i Prvu ligu, i evo to obećanje je ispunjeno. Radiću sve da Mornar nema dugovanja, jer kada odem iz kluba ne želim da mašem papirima, a klub ostavim u dugovima preko 50.000 eura, već da mogu slobodno da pokažem svima da je sve izmireno – istakao je Novaković.

Kada je ukazano povjerenje treneru Slavoljubu Bubanji sve je krenulo na bolje.

-Tokom polusezone Mornar je angažovao nekoliko pojačanja, a da je sve to bilo ispravno pokazuju i rezultati. Bubanja je napravio dobre pripreme, uigrana je ekipa i naravno da smo pokazali da smo jači od naših konkurenata. Vjerovao sam od početka u ovu ekipu, govorio da imamo najbolji tim. Stručni štab na čelu sa Bubanjom sve je to posložio idealno, napravili su dobru seriju i ništa nije bilo slučajno. Mislim da imamo već tim koji bi, uz neko pojačanje, mogao da bude čak na sredini tabele u Prvoj ligi. Imam na spisku par pojačanja, ali i jedan broj igrača koji će moći da promijene klub.

Ambicije Barana u narednoj sezoni su opstanak u ligi.

-Prioritet će biti opstanak, a onda bi nastojali da polako gradimo nešto više. Moj primarni cilj sada je da zadržim kostur ekipe, i da oni čim bude kraj sezone znaju da su igrači Mornara, da nemaju potrebe da razmišljaju o nečem drugom osim o novom pripremnom procesu. Sa trenerom Bubanjom već pravimo neke planove, vidjećemo uskoro možemo li realizovati neke transfere koje planiramo. Očekuje nas i razgovor sa ljudima iz Opštine i sponzorima da bi znali koliki nam je budžet, jer će od toga mnogo toga zavisiti – poručio je Novaković.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve