Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković: Mlad je Alkaraz, osvajaće ovaj turnir mnogo puta

Srpski teniser igraće za rekordnu 23. Grend slem titulu u rekordnom 34. Grend slem finalu i ukoliko u tome uspije postaće apsolutni rekorder u muškom tenisu, a izjednačiće se sa Amerikankom Serenom Vilijams koja je u konkurenciji dama slavila 23 puta.

Novak Đoković je danas protiv Karlosa Alkaraza izborio svoje 34. Grend slem finale, sedmo na Rolan Garosu, a u nedjelju će imati priliku da još jednom u karijeri ispiše stranice istorije svjetskog tenisa i pomjeri granice snova.

Srpski teniser igraće za rekordnu 23. Grend slem titulu u rekordnom 34. Grend slem finalu i ukoliko u tome uspije postaće apsolutni rekorder u muškom tenisu, a izjednačiće se sa Amerikankom Serenom Vilijams koja je u konkurenciji dama slavila 23 puta.

“Prije svega moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovakvom nivou poslednja stvar koju želiš su grčevi i fizički problemi u kasnoj fazi Grend slema i žao mi je zbog njega. Nadam se da će uspjeti ubrzo da se oporavi i vrati. Rekao sam na mreži, on je mlad, ima mnogo vremena ispred sebe i osvajaće ovaj turnir mnogo, mnogo puta. On je nevjerovatan igrač, nevjerovatan takmičar, vrlo dobar dečko, zaslužuje aplauz i svu podršku. Teško je za njega da ne zna šta da radi, da li da preda meč ili da ga završi na način na koji je to uradio, ali čestitam mu na borbenom duhu i na tome što se držao do posljednjeg poena. Veliko poštovanje za to”, izjavio je Novak dmah po završetku polufinalnog okršaja protiv Alkaraza.

Dvojica tenisera odigrali su prva dva seta za pamćenje, bio je to spektakularan tenis, koji je impresionirao sve na stadionu “Filip Šatrije” u Parizu, ali i mnogobrojne teniske stručnjake.  Po završetku meča i Đoković je priznao da se ni sam fizički nije osjećao najspremije.

Bilo je tu raznovrsne igre, prštalo je na sve strane, a bilo je i spektakularnih poena i poteza koji su otavljali bez daha.

“Mislim da smo obojica bili na fizičkom liminutu pred kraj drugog seta. Nisam se osjećao nimalo svježe, bili smo rame uz rame, meč je bio izjednačen. Ali od onog trenutka kada su se njemu javili grčevi meč je bio drugačiji. Trudio sam se samo da ostanem fokusiran, da ostanem prisutan, nisam želio previše da razmišljam o onome što se dešava na drugoj strani mreže. Još jednom,veliko poštovanje za njega, nadam se da će se vratiti vrlo brzo.”

https://twitter.com/rolandgarros/status/1667173600497922049?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1667173600497922049%7Ctwgr%5E109352ec5531ce0cdd7947819f51617c2ddd3069%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtcg.me%2Fsport%2Ftenis%2F436476%2Fdjokovic-u-finalu-rolan-garosa.html

Željeli su svi na “Filip Šatrijeu” da saznaju koja je bila tajna Novakove dobre igre u prva dva seta.

“Nije lako zadržati takav intenzitet na terenu. U prvih set i po igrao sam jako dobro, imao sam šanse, na kraju drugog seta on je bio bolji i zaslužio da ga dobije. Morao sam da igram agresivno, da rano hvatam loptu, jer ako ne radim to, on će raditi. Takav je igrač, dinamičan, brz, ima mnogo snage u udarcima, igra sa mnogo intenziteta, tako da sam morao da pariram i da pokušavam da budem što bolji, tako da je to bila poprilično iscrpljujuća bitka za prva dva seta. I da, nevjerovatno sam ponosan i srećan što sam došao do još jednog finala.”

Đokovića u nedjelju čeka istorijski dan i prilika da se odvoji od velikog rivala Španca Rafaela Nadala sa kojim je rekorder po broju Grend slem titula. U ovom trenutku ispred njega su još samo Serena Vilijams sa 23 i Margaret Kort sa 24 Grend slem trofeja.

“Nije još gotovo, imam još jedan meč za dva dana da odigram za 23. grend slem titulu. Živim san trenutno, šta drugo da kažem, još jedno finale Rolan Garosa. San je igrati u finalu ovdje, probaću da pokažem najbolju igru. Nadam se da ću jednog dana ponovo osvojiti ovaj turnir”, zaključio je Đoković.

Đoković bi trijumfom u Parizu postao i prvi teniser u istoriji koji je po tri puta trijumfovao na sva četiri Grend slem turnira, pošto je 10 puta bio najbolji na Australijan openu, sedam puta na Vimbldonu i tri puta na US openu.

Zanimljivo da je Đoković i jedini u istoriji na sva četiri najveća turnira igrao makar po sedam puta u finalu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve