Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova sezona mini odbojke oborila rekord, preko 800 mališana

U šestoj sezoni, koja je počela u nedjelju, učestvuje 826 djece i čak 68 ekipa iz 19 odbojkaških klubova iz cijele Crne Gore!

Šesto izdanje najmasovnijeg odbojkaškog projekta „EKO mini odbojka“ oborila je sve dosadašnje rekorde.

U šestoj sezoni, koja je počela u nedjelju, učestvuje 826 djece i čak 68 ekipa iz 19 odbojkaških klubova iz cijele Crne Gore!

Projekat „EKO mini odbojka“ za djecu uzrasta 9-13 godina organizuje Odbojkaški savez Crne Gore uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD i podršku Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Glavnog grada Podgorica, a cilj projekta je omasovljenje i popularizacija odbojke u Crnoj Gori.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona, OSCG će u nedjelju nastaviti sa realizacijom „EKO mini odbojke“, jednog od najboljih projekata za djecu u Crnoj Gori.

“Preduga je bila ova dvogodišnja, korona pauza, ali izgleda da smo i pored toga sve brojniji, sve jači, odbojka se sve više voli u Crnoj Gori. Preko 800 djece biće dio šeste sezone “EKO mini odbojke”. Skoro 70 timova takmičiće se svakog vikenda uz pomoć naših velikih prijatelja iz Jugopetrola, kao i uz podršku Ministarstva sporta i mladih, COK-a, Evropske odbojkaški Konfederacije (CEV), Glavnog grada Podgorica… Ustvari, ovaj projekat za djevojčice i dječake od 9 do 13 godina je samo mali dio obuke koju sprovode crnogorski treneri u 12 gradova. Naši seniori će naredne godine po treći put uzastopno biti na prvenstvu Evrope, čekamo prvo učešće i naših seniorki i siguran sam da je naša “EKO mini odbojka” najbolji mogući startni stepenik za put u odbojkaške visine. Dobro došli u odbojku, hvala vam što ste tu”, kazao je Pajković okupljenoj djeci, trenerima, roditeljima…

Otvaranju su prisustvovali i osvajač zlatne olimpijske medalje i generalni sekretar COK-a Igor Vušurović, v.d. sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović, predsjednik Trenerske komisije OSCG Veselin Vuković, kao i reprezentativka Gordana Madžgalj i reprezentativci Luka Babić, Rastko Milenković i Matija Ćinćur.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve