Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova sezona City Games-a na crnogorskom primorju

Nakon 9 sezona, 303 održana događaja i više od milion pređenih kilometara, ove godine City Games poprima novo ruho; potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za takmičarske ekipe tako i za publiku

Dolaskom ljeta započinje i nova sezona City Games, popularnih sportsko – zabavnih igara. Odličan odaziv takmičarskih timova kao i spremnost gradova i opština da postanu domaćini ovoga projekta omogućili su da ove godine City Games slave 10-godišnji jubilej.

Foto: Radiojadran.com

˝Kada smo prije 10 godina krenuli u ovaj projekt ni mi nijesmo vjerovali da ćemo doći do ove zavidne brojke, rekao je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

“U ovih deset godina ne samo da smo se održali u zemlji u kojoj je sve počelo, nego smo pozitivan i vedar duh City Gamesa prenijeli i na druge države u regionu pa i šire. Posebna nam je čast što već godinama održavamo igre u zemlji koja nas nikada ne ostavi ravnodušnima, Crnoj Gori. Hvala svima koji su na bilo koji način bili dio ovoga projekta u prethodnih 9 godina. Idemo zajedno dalje.˝ objasnio je Krzyk.

Nakon 9 sezona, 303 održana događaja i više od milion pređenih kilometara, ove godine City Games poprima novo ruho; potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za takmičarske ekipe tako i za publiku. O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 34 različite lokacije u više zemalja te broj od čak 150 prijavljenih timova što nas očekuje u 2019. godini. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 hiljada gledalaca. Prijavljene ekipe nadmetaće se u modernizovanoj formi tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, vodena alka, vodena košarka, spasavanje turistkinje, trka magaraca, vino, trka bačvi i veslo.

Kotor će ove godine sa challengerom otvoriti City Games takmičenje za područje Crne Gore. Ovaj sportsko-zabavni spektakl, nadaleko poznate Igara bez granica, biće održane 26. juna na otvorenom bazenu Kotor u 19:30 sati. Nakon igara u Kotoru, crnogorske City Games kvalifikacije sele se u najsunčanije mjesto južne Evrope, Bar 28. juna. U Podgoricu stižu 29. juna, a u Tivat prvog jula. Pobjedničke ekipe iz Kotora, Pogorice, Bara i Tivta ostvaruju plasman na igre u  Budvi u kojoj će se 24. augusta održati finale Crne Gore. U Herceg Novom, gdje se od 2013. godine održavaju City Games, ove godine neće biti takmičenja.

˝Crna Gora, koju karakterišu pejzaži istinske ljepote, već se dokazala kao izvrstan domaćin te ne sumnjamo da će i ove godine na terenu ali i na tribinama biti veselo i zabavno. Pozivamo sportiste, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju državu. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede” zaključuje Krzyk.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve