Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova akcija Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada: Donacija opreme za sve karate klubove

Trenerke poznate španske marke Luanwi u ukupnoj vrijednosti od oko 5 hiljada eura, ubuduće će nositi različite generacije karate podgoričkih klubova: Budućnost, Podgorica, Morača, Omladinac, Seiken, Peking i Junior

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić sa saradnicima uručio je danas opremu svim karate klubovima sa područja Glavnog grada.

Trenerke poznate španske marke Luanwi u ukupnoj vrijednosti od oko 5 hiljada eura, ubuduće će nositi različite generacije karate podgoričkih klubova: Budućnost, Podgorica, Morača, Omladinac, Seiken, Peking i Junior.

– Karate je sport koji nam je donio toliko radosti u prošlosti. Budućnost je bila prvak Evrope, Omladinac je godinama unazad jedan od najboljih reprezenata Glavnog grada, svi ostali klubovi daju nemjerljiv doprinos podgoričkom sportu. Zbog toga smo se i odlučili na ovaj korak, da im poklonimo opremu i da nas baš u ovim trenerkama predstavljaju na brojnim takmičenjima. Podrška Glavnog grada neće izostati ni u perspektivi, a mi se nadamo da će nas naši karatisti i karatistkinje, kako smo i navikli, na najbolji mogući promovisati širom Evrope i svijeta”, poručio je Miloš Antić, pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada.

Predsjednik Karate saveza Crne Gore Ivan Krstajić se u ime klubova zahvalio Glavnom gradu i Sekretarijatu za kulturu i sport na vrijednoj donaciji.

– Velika zahvalnost Sekretarijatu i još jedan pokazatelj naše odlične saradnje i brige Glavnog grada o karate klubovima. Cijenim da smo rezultatima zaslužili podršku, ali zaista nam prija kada neko to gleda i vrednuje na ovako kvalitetan način, istakao je Krstajić.

Ovo je još jedna u nizu brojnih akcija Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u ovoj ”korona” godini, kada je u pitanju podrška podgoričkim klubovima i institucijama – nakon donacije od deset hiljada eura Resursnom centru 1. jun, Resursnom centru Podgorica, Zavodu Komanski most i Dječijoj bolnici za kupovinu rekvizita za fizičko vaspitanje i rehabilitaciju, te poklon opreme seniorskim fudbalskim klubovima Srednje regije u vrijednosti od pet hiljada eura i 14 hiljada eura usmjerenih na podršku potencijalnim učesnicima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Iz Sekretarijata su poručili da je naredna akcija zakazana za drugu polovinu 2021. godine, kada će se na sličan način pomoći rad kik boks klubova iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve