Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Prijestonica dosanjala drugoligaški karavan

Cetinjani su u Drugoj B saveznoj ligi u konkurenciji Nikšića, Leotara, Arsenala, Dubrovnika, dubrovačkog GošKa, titogradske Mladosti, Bokelja, bjelopoljskog i hercegnovskog Jedinstva, takmičenje završili na drugoj poziciji sa istim brojem bodova (27), ali i lošijim međusobnim skorom od prvoplasiranog Nikšića

Plasman u Drugu ligu izmakao im je za milimetar u sezoni 1956/57. (i danas se na Obilića poljani prepričava taj poraz od Vardara pred šest hiljada ljudi), ali je zbog toga sve naplaćeno godinu kasnije ekipa Lovćena je nakon sjajnih igara i rezultata u sezoni 1957/58. uspjela da konačno na Cetinje dovede drugoligašku družinu.

FK Lovćen 1957/58, Foto: Dnevne novine

Cetinjani su u Drugoj B saveznoj ligi u konkurenciji Nikšića, Leotara, Arsenala, Dubrovnika, dubrovačkog GošKa, titogradske Mladosti, Bokelja, bjelopoljskog i hercegnovskog Jedinstva, takmičenje završili na drugoj poziciji sa istim brojem bodova (27), ali i lošijim međusobnim skorom od prvoplasiranog Nikšića.

Za Lovčen su nastupali:

GORNJI RED: M. Pajević, V. Vujović, S. Zlopaša, Đ. Petrović, Đ. Lubarda, D. Mandić, B. Vrbica, M. jGvićević.

DONJI RED: M. Stojanović, S. Banović, R. Ivanović, R.Marjanović, V. Marković.

Drugo mjesto omogućilo je timu iz prijestonice kvalifikacije za popunu Druge savezne lige i nakon nezaboravnih meće va sa Trepčom (Kosovka Mitrovica), Slogom (Kraljevo) i Slobodom (Titovo Uzice) Lovćen je uspio da osvoji prvo mjesto, samim tim i izbori plasman u Drugu saveznu ligu.

Lovćen je u baražu dva puta bio bolji od Trepče (3:0, 4:1), sa Slogom su Cetinjani imali skor pobjeda (3:2) i remi (2:2), a sa Slobodom pobjeda (3:0) i poraz (0:2)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve