Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Pamte se imena, ali i trijumf nad Partizanom

Budućnost je najveći trijumf te sezone ostvarila u osmini finala Kupa Jugoslavije pod Goricom kad je pao Partizan (2:0), koji je kasnije u Beogradu stigao samo do minimalca (1:0). San o velikim stvarima srušio je OFK Beograd koji je u dvomeču četvrtfinala bio bolji (1:2, 1:1)

Posljednja prava jugoslovenska sezona nije mogla proći bez tima iz Crne Gore našu tadašnju republiku predstavljala je Budućnost.

FK Budućnost 1990/91, Foto: Dnevne novine

Ekipa koja je bila spoj mladosti i iskustva, puna igrača koji su kasnije napravili fenomenalne karijere, sezonu 1990/91. u konkurenciji 19 klubova završila je na 17. mjestu.

Plavi su osvojili 41 bod, imali 13 pobjeda (uz dvije nakon penala: sjetiće se stariji tog sistema bez neriješenog rezultata u kojem je pobjednik nakon penal ruleta osvajao bod, a poraženi ništa) i 21 poraz.

Na slici je ekipa koja je najčešće počinjala utakmice te sezone: Srdan Dmitrović, Dragoje Leković, Branko Brnović, Boško Tatar, Niša Saveljić, Dejan Vukićević (gornji red); Anto Drobnjak, Marinko Mirotić, Miodrag Radulović, Slavko Vlahović i Zoran Mijović (donji red).

Budućnost je najveći trijumf te sezone ostvarila u osmini finala Kupa Jugoslavije pod Goricom kad je pao Partizan (2:0), koji je kasnije u Beogradu stigao samo do minimalca (1:0). San o velikim stvarima srušio je OFK Beograd koji je u dvomeču četvrtfinala bio bolji (1:2, 1:1).

Titulu je dominantno osvojila Crvena zvezda (kasnije i prvak Evrope), a Kup je otišao u vitrine splitskog Hajduka. Ispadanja nije bilo, jer su klubovi iz Hrvatske i Slovenije napustili ligu, a kompletirali su je najbolje plasirani drugoligaši Vardar, OFK Beograd, Sutjeska i Pelister.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve