Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Kraj Bistrice se uživalo

Nikšićani su imali šta da vide u tadašnjoj Drugoj saveznoj ligi istok. Sutjeska je plesala po terenu, a to govore i rezultati: završila je na drugom mjestu sa 39 osvojenih bodova, iza tadašnje odlične generacije Budućnosti koja je sa 53 boda obezbijedila ulazak u elitu

Nikšić je uvijek bio grad sporta, a naročito je izrodio dosta fudbalskih bisera koji su ponikli i stasavali u Sutjesci. Uz Budućnost, naš najveći klub u državi je bilježio uspjehe, a heroji ove priče možda jesu generacija koja je ostala zlatnim slovima ispisana u istoriji, ali je svakako za respekt.

FK Sutjeska 1974/75, Foto: Dnevne novine

Publika je u takmičarskoj sezoni 1974/1975. obožavala da dolazi na stadion kraj Bistrice.

Nikšićani su imali šta da vide u tadašnjoj Drugoj saveznoj ligi istok. Sutjeska je plesala po terenu, a to govore i rezultati: završila je na drugom mjestu sa 39 osvojenih bodova, iza tadašnje odlične generacije Budućnosti koja je sa 53 boda obezbijedila ulazak u elitu.

Bilo je tu partija za pamćenje, a sjajni “plavo-bijeli” su iza sebe ostavili klubove poput Borca iz Čačka, Rabotničkog, Napretka iz Kruševca, Rada, Čukaričkog…

A na terenu su uglavnom bili:

GORNJI RED: I. Kljajević, S. Grahovac, Z Matović, M. Mićunović, R. Vujadinović, Ž. Marković, M. Jocović, Lj. Petrović, D. Gardun, Z. Nikitović, N. Bulatović (trener).

DONJI RED: D. Kovačević, M. Petković, D. Međedović, B. Nenezić, B. Matović, M. Perović, B. Stamatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve