Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Kako su nastajali popularni trikolori

Treći pokušaj, bila je treća sreća – u junu 1995. godine OFK Grbalj je ponovo krenuo sa radom i bajka tima iz Radanovića traje i danas. Te prve sezone Grbaij je formiran kao drugi tim Bokelja i nije se dugo čekalo na rezutate

Osnovani su 1970. godine, pa su zbog nedostatka sredstava i činjenice da nisu imali svoj teren ugašeni već nakon tri sezone. Nakon 12 godina, ponovo je pokrenuta priča, ali je istorija ponovljena, pa je klub opat doživio fijasko.

FK Grbalj 1995/96, Foto: Dnevne novine

Treći pokušaj, bila je treća sreća – u junu 1995. godine OFK Grbalj je ponovo krenuo sa radom i bajka tima iz Radanovića traje i danas. Te prve sezone Grbaij je formiran kao drugi tim Bokelja i nije se dugo čekalo na rezutate.

Na slici je ekipa koja je ja te sezone nastupala u takmičenju Južne regije:

GORNJI RED: Ivo Donković (trener), G. Donkovćć, Pejić, Niković, Krivokapić, Pavićević, Adžagić.
DONJI RED: Vušković, Bukilica, Marković, Baletić, Ognjanović.

Popularni “trikolori” su zajedno sa Petrovcem izborili plasman u viši rang Republičku ligu, čiji su istaknuti članovi bili do 1999. godine, kada je izboren istorijski plasman u drugoligaško takmičenje.

Do danas, Grbalj je dobio i svoj dom (teren pored magistrale u Radanovićima), do ove sezone bio je standardni član crnogorskog elitnog karavana, oprobao se i u evropskim takmičenjima u sezoni 2007/2008…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve