Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Ispisali istoriju i igrali sa prvakom Lige Evrope

Sezona 2013/14. je počinjala, “romantičari” su sasvim slučajno dospjeli u Evropu, a tamo su ostavili veliki trag – izbacili su mađarski Videoton (poraz u Mađarskoj 2:1, pobjeda u Podgorici 1:0), slovačku Senicu (2:2 u Slovačkoj, pobjeda 1:0 u Podgorici), ali ih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Sevilja (poraz 3:0 u Španiji, poraz 6:1 u Podgorici)

Kroz Nostalgiju smo se sjećali starijih generacija koje su prenosile slavu svojih fudbalskih timova, a sada smo odlučili da vas podsjetimona generaciju koja je ispisala najljepše stranice u istoriji FK Mladost, danas OFK Titograd.

FK Mladost 2013/14, Foto: Dnevne novine

Sezona 2013/14. je počinjala, “romantičari” su sasvim slučajno dospjeli u Evropu, a tamo su ostavili veliki trag – izbacili su mađarski Videoton (poraz u Mađarskoj 2:1, pobjeda u Podgorici 1:0), slovačku Senicu (2:2 u Slovačkoj, pobjeda 1:0 u Podgorici), ali ih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Sevilja (poraz 3:0 u Španiji, poraz 6:1 u Podgorici).

Sevilja koja je na kraju te sezone osvojila Ligu Evrope, Sevilja koja je u timu pod Goricom imala Ivana Rakitića,Vitola, Fernanda Navara, Nikolasa Pareha, Marka Marina…

Okršaj pod Goricom sa Andalužanima počeli su Miroslav Vujadinović, Bojan Kaljević, Radule Živković, Božo Marković, Filip Mitrović, Aleksandar Šofranac, Vladimir Savićević, Vasko Kalezić, Ivan Novović, Balša Božović, Ermin Seratlić.

Pored momaka koji su na slici, slavu Mladosti kroz Evropu su još nosili Danilo Tomić, Bojan Sanković, Taku Išihara, Miloš Pavićević, Ivan Knežević, Predrag Kašćelan, Ognjen Rolović, Nikola Marčelja, Saša Ćetković, dok je trener bio Nikola Rakojević.

Od svih nabrojanih momaka samo Novović i dalje igra za “crvene” sa Starog aerodroma, pojedini su završili sa igračkom karijerom (Vujadinović, Savićević, Božović, Marčelja, Ćetković, Išihara) i uglavnom se posvetili trenerskom poslu, dok je većina momaka imala izlete van granica Crne Gore, ali se vraćala u Telekom 1. CFL ili čak Drugu ligu Crne Gore.

Trenutno su samo Bojan Kaljević i Ognjen Rolović u inostranstvu, nose dresove maltežanske Valete i bjeloruskog Minska. Sa druge strane, Živković je u Podgorici, Marković i Šofranac u Sutjesci, Mitrović u Komu, Kalezić u Budućnosti, Seratlić i Kašćelan u Rudaru…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve