Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Igrao se fudbal, a publika je uživala

Lovćen se u prvoj pomenutoj sezoni prošetao Crnogorskom ligom i izborio plasman u Drugu ligu Istok, a uspjeh je upotpunjen osvajanjem trofeja Kupa Crne Gorekoji se čekao punu deceniju u velikom finalu tim iz prijestonice bio je bolji od Bokelja

Bile su to godine lijepog fudbala na Obilića poljani, sezone u kojima je Lovćen igrao izuzetno bitnu ulogu u crnogorskom fudbalu u današnoj epizodi ekskluzivne rubrike pod nazivom Nostalgija, prisjetićemo se dvije generacije cetinjskog giganta sezone 1984/85. i 1985/86. ostaće svakako zlatnim slovima upisane u fudbalske almanahe.

FK Lovćen 1984/85, Foto: Dnevne novine

Lovćen se u prvoj pomenutoj sezoni prošetao Crnogorskom ligom i izborio plasman u Drugu ligu Istok, a uspjeh je upotpunjen osvajanjem trofeja Kupa Crne Gorekoji se čekao punu deceniju u velikom finalu tim iz prijestonice bio je bolji od Bokelja.

Na slici sa peharom masovnijeg takmičenja pozirali su za istoriju:

GORNJI RED: M. Martinović, Z. Jabučanin, D. Kaluđerović, I. Kvesić, B. Radonjić, B. Jovanović, R. Ivanović, M. Mihaljević, Č. Bracanović, B. Jovićević, S. Đuretić, N. Đurković.

DONJI RED: V. Ivanović, R. Jabučanin, Ž. Draganić, Đ. Mijušković, A. Rajković, M. Vujović, I. Banović, Ž. Jovanović.

Naredne sezone Lovćen nije uspio da izbori opstanak u drugoligaškom društvu, ali je zbog toga u Kupu Jugoslavije odigrao meč za pamćenje pred 4.000 gledalaca na Obilića poljani protiv Partizana bilo je 0:4 za beogradske crno-bijele, ali se atmosfera sa tog meča i danas prepričava u prijestonici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve